MTI/ CS. M. 2022.07.02 08:30 Frissítve: 2022.07.02 09:22

Tour de France: hat országban volt razzia a Bahrain Victoriousnál

Hat országban volt razzia a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen szereplő Bahrain Victorious csapatnál.

A Bahrain Victorious egyik versenyzője, Luis Leon Sánchez a Tour de France idei nyitó szakaszán (Fotó: AFP)
Az Európai Unió tagállamai közötti igazságügyi együttműködésért felelős, hágai székhelyű uniós ügynökség (Eurojust) pénteken azt közölte, hogy hat országban 14 ingatlant kutattak át – a versenyzők és az alkalmazottak lakásait –, és három embert hallgattak ki.

Egy szlovéniai ingatlanban 412 darab barna és 67 fehér kapszulát találtak, de egyelőre nem tudják, azok milyen anyagokat tartalmaznak. Belgiumban, Olaszországban és Lengyelországban is lefoglaltak különböző szereket, valamint számítógépeket, mobiltelefonokat és egyéb elektronikus eszközöket.

A rendőrség Spanyolországban is átkutatott néhány ingatlant, és lefoglalt lehetséges bizonyítékokat, s házkutatás volt a csapat dániai szállodájában is.

A nyomozást májusban indították a marseille-i ügyészség vezetésével a nemzetközi kerékpároscsapatot érintő doppingvétség gyanúja miatt. A bahreini kormány által támogatott klubot a francia rendőrség is ellenőrizte a tavalyi Tour de France során.

Az idei Francia körverseny pénteken kezdődött a koppenhágai időfutammal, és július 24-én ér véget.
2022.08.13 00:22:45

Kerékpár VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Miközben egyre inkább az élsport bűvöletében élünk, kiderül, hogy a boldogságért nem kell feltétlenül a profi karriert hajszolni, elég megszeretni a mozgást, hogy az akkor is igény legyen (maradjon), amikor hirtelen több lesz a szabadidő, s így elég hétköznapi módon (a magunk örömére) kiderül, hogy bőven van bennünk energia – hetvenen túl is...

2022.07.12 14:15:12

Kerékpár MTI/D. S. B.

A norvég Vegard Stake Laengen után az új-zélandi George Bennett is elkapta a fertőzést, hatfősre csökkent az UAE.

2022.07.05 08:42:22

Kerékpár PIETSCH TIBOR, SZABÓ MIKLÓS (FOTÓ)

„Mindig a leggyorsabban akarok felérni a csúcsra, mert így kevesebb ideig érzem a fájdalmat…”

2022.06.29 17:52:45

Kerékpár H. Á.

A francia országúti kerékpáros körverseny menetrendje, programja, a szakaszok útvonala, győztesei.

2022.05.09 19:34:16

Kerékpár ŐRI B. PÉTER

ALAPVONAL. Az eufória, hogy itt lehetek, láthatom élőben a világ legjobb kerékpározóit, mindent felülírt. Mert különben nem nagyon érthető, mi a csuda jó abban, hogy ott állsz a tömegben, bizony lökdösődnöd is kell, néhány másodpercre látod a bringásokat, szinte semmit információd sincs, ez azonban egyáltalán nem érdekel, ott vagy, jó értelemben véve őrjöngsz, tapsolsz, kiabálsz.