Giro: Nem érzem úgy, hogy csúcsformába lendültem volna – Valter

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.05.12. 11:31
null
Valter Attila karrierje legszebb napja volt a keddi (Fotó: MTI/EPA)
Valter Attila nem meglepő módon karrierje legnagyobb sikereként élte meg, hogy a Giro d'Italia keddi szakaszán a hatodikként ért célba, aminek köszönhetően az összetettben feljött az ötödik helyre, és megkapta a legjobb fiatal versenyzőnek járó fehér trikót.

„Olyan nehéz szakasz volt, kellett pár perc, hogy felfogjam, mi is történt. Nagyon fájdalmas nap volt, de az utolsó emelkedőt jól bírták a lábaim – mondta csapata, a Groupama FDJ honlapjának Valter Attila.Ilyen nagy versenyen ez a legjobb eredményem.”

„Nagyon várom, hogy felülhessek a buszra, és átmelegedjek – folytatta Valter. – Ez csak a Giro kezdete, nem érzem úgy, hogy máris csúcsformába lendültem volna. Ezért is örülök, hogy a negyedik szakasz után ilyen jól állok. Nem tudom, mit tartogat még ez a verseny nekem, de azt kijelenthetem, hogy a keddi életem legnagyobb eredménye. Nem számítottam rá, nagyon örülök. Az ilyen napok sokat lendítenek az önbizalmamon, meglátjuk, meddig sikerül megőrizni a fehér trikót. Mindent bele fogok adni, és a győzelemért harcolni.”

Csapata sportigazgatója, Philippe Mauduit nagyon büszke a magyar versenyzőre.

„Óriási nap volt ez a csapatunknak és Attilának – kezdte a sportigazgató. – Egy 22 éves bringástól különösen nagy tett, hogy egy háromhetes pódiumán állhat. Megnyitja előtte a lehetőségeket, még ha igyekezni is kell két lábbal a földön maradni. Őt jelöltük ki arra, hogy menjen a szökevénycsoporttal, és nem vallott kudarcot. Nagyon érdekessé tette nekünk ezt a versenyt, hiszen ha utasítást kap, képes is végrehajtani.”

 


 

A szakasz végén öt versenyző is jobban hajrázott Valternél, de a csapat vezetői legalább tudják, hogy van esélyük a további részsikerekre.

„Hétfőn Lars van den Bergh, kedden Attila mutatta meg, tisztában vannak azzal, miért jöttünk ide. Az ilyen részsikerek segítenek abban, hogy felbátorodjanak, és megértsék, van esélyünk akár szakaszgyőzelemre is, ha élesek maradunk, és tudjuk, mikor kell támadni – mondta Mauduit, aki azonban hangsúlyozta, egyelőre nem építik a csapat stratégiáját Valter köré. – Nem akarjuk rátenni a terhet Attilára, ameddig tudja, megőrzi a fehér trikót, de napról napra döntünk a stratégiáról. Két nehéz nap után szerdán talán pihenőszakasz következik, aztán újra jöhet a harc.

A május 30-ig tartó 104. Giro d'Italián szerdán a Modena és Cattolica közötti 177 kilométer megtétele vár a mezőnyre.

 


 

GIRO D’ITALIA
4. SZAKASZ, PIACENZA–SESTOLA, 187 KM
1. Joe Dombrowski (amerikai, UAE-Team Emirates) 4:58:38 óra
2. Alessandro De Marchi (olasz, Israel Start-Up Nation) 13 másodperc hátrány
3. Filippo Fiorelli (olasz, Bardiani) 27 mp h.
4. Louis Vervaeke (belga, Alpecin-Fenix) 29 mp h.
5. Jan Tratnik (szlovén, Bahrain-Victorious) azonos idővel
6. Valter Attila (Groupama-FDJ) 44 mp h.

44. Dina Márton (Eolo-Kometa) 4:07 perc h.

AZ ÖSSZETETT ÉLCSOPORTJA
1. De Marchi 13:50:44 óra
2. Dombrowski 22 mp h.
3. Vervaeke 42 mp h.
4. Nelson Oliveira (portugál, Movistar Team) 48 mp h.
5. Valter 1 p h.

88. Dina 18:45 p h.

A 25 ÉVEN ALULIAK ÉLCSOPORTJA
1. Valter 13:51:44 óra
2. Alekszandr Vlaszov (orosz, Asztana) 24 mp h.
3. Remco Evenepoel (belga, Deceuninck - Quick Step) 28 mp h.
4. Egan Bernal (kolumbiai, Ineos Grenadiers) 39 mp h.
5. Pavel Szivakov (orosz, Ineos Grenadiers) 1:08 p h.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik