Egy új magyar webshop megfizethető árú ebike-okkal népszerűsíti az elektromos kerékpározást

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2023.06.23. 08:56
A Bixie csapata azt a célt tűzte ki, hogy Magyarországot ebike-nemzetté teszi. Miközben ugyanis az elektromos kerékpárok nemcsak kényelmes, praktikus és gyors megoldást jelentenek a városi közlekedésben, hozzájárulnak a forgalom zöldítéséhez is. Hazánkban viszont eddig a magas árak miatt csak nagyon kevesen élvezhették ezeket az előnyöket. (x)
Fotó: Bixie Bike Kft.
Fotó: Bixie Bike Kft.
Fotó: Bixie Bike Kft.
Fotó: Bixie Bike Kft.
Fotó: Bixie Bike Kft.

 

Sipos Péter, a Bixie tulajdonosa és ügyvezetője elárulta, nyugat-európai útjaik során lesték el, hogy a nagyvárosi közlekedésben mennyire széles körben elterjedt és hasznos tud lenni az ebike mint fenntartható közlekedési mód. Úgy látja, hogy ezt a szintet Magyarországon is gyorsan el lehetne érni, „mindössze” arra van szükség ehhez, hogy megjelenjenek a piacon a jó minőségű, ugyanakkor megfizethető ebike modellek.

„Egy tiszta levegőjű, csendes, emberbarát és fenntartható nagyváros a nyugati mintákat látva elképzelhetetlen elektromos kerékpárok nélkül – magyarázza Sipos. – Minderre itthon is hatalmas lenne az igény és a nyitottság, viszont a hazai piacon egyszerűen még nem jelentek meg azok az árkategóriájú modellek, amelyek érdemben segíthetnék a technológia elterjedését.”

A Bixie épp ezért kínál magas minőségű e-kerékpárokat elérhető áron, és ezzel nem csak a prémium szegmensbe, hanem mindenki számára elhozza az elektromos bringázás lehetőségét.. „Mi magunk is mind lelkes ebike felhasználók vagyunk, így jól ismerjük a saját termékeinket, és hiszünk azok minőségében és megbízhatóságában – folytatja Sipos. – A Bixie webshopjában sikerült összeállítanunk egy olyan kínálatot, amelyben mindenki megtalálja a stílusához illő modellt.”

A Bixie által kínált elektromos kerékpárokban a hajtást lítium-ion akkumulátor biztosítja, amely kivehető a vázból, és akár a kerékpártól külön – lakásban, irodában – is tölthető. Az elektromos motor pedig lehetővé teszi a pedálozás közbeni rásegítést és a pedálozás nélküli hajtást is. A hatótáv modelltől és a rásegítés mértékétől függően 40 és 110 kilométer között mozog, vagyis az ebike a hétköznapi használat során vagy akár bringás túrázáshoz is tökéletes választás.

„Nem csak megszállott bringásoknak szól a technológia, és nem is csak a kütyük rajongóinak – érvel tovább Sipos –, hiszen az elektromos rásegítésnek köszönhetően bárki élvezheti a kerékpározást, olyanok is, akik eddig az erőnlétük miatt nem mertek nyeregbe pattanni, illetve olyanok is, akik azért nem akartak kerekezve munkába menni, mert nem szerettek volna csapzottan és fáradtan beesni az irodába.”

Az elektromos kerékpár a modern, fenntartható és zöld nagyváros egyik jelképe lehet, s mint ilyen, a jövő közlekedésének egyik kulcsfontosságú eleme, foglalta össze vízióját a Bixie-tulaj.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik