Csupasport: országúti bringások harca terep-kerékpározásban

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2021.11.29. 17:24
Címkék
Több országúti kerékpáros – mások mellett Mathieu van der Poel, Wout van Art és Thomas Pidcock – is összecsap a cyclocross idei világkupa-sorozatában, amelyre régen volt példa.
Több kerékpáros szakportál is világgá kürtölte, hogy három, az országúti szakágban is remeklő bringás, a holland Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix), a belga Wout van Aert (Jumbo-Visma) és a brit Thomas Pidcock (Ineos Grenadiers) hamarosan terep-kerékpározásban is megküzd egymással, méghozzá a decemberi világkupa-sorozaton.

Noha a kerékpársport szerelmeseinek egyik férfit sem kell bemutatnunk, mégse menjünk el eddigi teljesítményeik mellett. Van der Poel az idei Tour de France-on hat napon át viselhette az összetettben élen állónak járó sárga trikót, cyclocrossban, azaz terep-kerékpározásban pedig eddig háromszor nyert Európa-bajnokságot és négyszer világbajnokságot.

Wout van Aert – többek között – hat Tour de France-szakaszgyőzelemmel büszkélkedhet, terep-kerékpározásban háromszor nyert vb-t. Noha Thomas Pidcock eredménylajstroma valamivel szerényebb – bár ezt a kijelentést óvatosan kell kezelünk –, cyclocrossban többszörös ifjúsági nemzeti, világ- és Európa-bajnok, a tokiói olimpián pedig megnyerte a férfi hegyikerékpárosok versenyét (az aranyérem-esélyes Van der Poel éppen ezen a versenyen bukott, és adta fel a küzdelmet).

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik