Kerékpár: még két évig teker a Tour-győztes Geraint Thomas

Vágólapra másolva!
2023.10.23. 17:55
null
Geraint Thomas még mindig élvezi a kerékpározást (Fotó: Getty Images)
Még két évig folytatja pályafutását Geraint Thomas Tour de France-győztes, olimpiai és világbajnok brit kerékpáros.

 

A 37 esztendős Thomas már az idény során jelezte: nyitott a folytatásra az Ineos Grenadiersnél, a cyclingnews szakportál hétfői beszámolója szerint immár hivatalos, hogy még két évig a mezőny tagja lesz.

A karrierjét pályán kezdő Thomas a velodromban 2008-ban és 2012-ben tagja volt az üldözéses csapatversenyben olimpiai bajnok brit sornak, világbajnoki címet pedig háromszor nyert a számban. Országútról 2013-ból csapatidőfutamból van bronzérme az akkor még Sky néven szereplő brit istállóval, amelyben 2010 óta teker. Legnagyobb sikereként 2018-ban megnyerte a Tour de France-t. Idén az utolsó előtti etapon vesztette el a Giro d'Italiát. A Vuelta a Espanán messze a várakozások alatt teljesített és mindössze 31. lett összetettben, előtte végzett a többi között a Jumbo-Vismában segítőként tekerő, 22. Valter Attila is.

„Még mindig szeretek a srácokkal tekerni, legyen az edzés vagy verseny, minden részét élvezem” – fogalmazott Thomas, megerősítve: nem fog másik csapathoz igazolni.

„Soha ne mondd, hogy soha, de jó eséllyel nem írok alá már több szerződést. Azt viszont tudom, hogy van még bennem két jó év.”

Thomas szándékában áll visszatérni a tavaszi klasszikusokra, ahol pályafutása korai szakaszában jó eredményeket ért el. Nem zárta ki azt sem, hogy az összetettért harcol még háromheteseken vagy épp egy fiatal csapattárs segítője lesz.

„Abban az állapotban vagyok, amelyben az ember még éhes a sikerre, ugyanakkor már kész segíteni a csapaton” – hangsúlyozta. Az Ineos Grenadiers a legutóbbi nyolc háromhetesen, Egan Bernal 2021-es Giro-győzelme óta nem tudott élen zárni összetettben, ez a leghosszabb széria, mióta 2010-ben még Skyként berobbant az országúti kerékpársport élvonalába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik