Erste Liga: az FTC másodszor is győzött a BJAHC ellen

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.03.05. 20:10
null
A zöld-fehérek nagy csatát nyertek meg (Fotó: Várhegyi Erna/BJAHC)
Az FTC 1–0-ra győzött a Budapest JAHC vendégeként a jégkorong Erste Liga vasárnapi játéknapján, és összesítésben már 2–0-ra vezet a döntőbe jutásért zajló párharcban. A másik ágon vasárnap kezdődött a csata, a Gyergyó hosszabbításban 2–1-re megverte a Brassót.

 

A BJAHC jóval többször kísérletezett kapura lövéssel – Arany Gergely 46 védéssel tartotta tisztán az FTC hálóját –, gólt azonban csak a zöld-fehérek szereztek: a 47. percben Julius Marva kapu felé lőtt korongjába Nagy Gergő piszkált bele, ez a mozdulat döntötte el a párharc második mérkőzését. Az utolsó előtti percben Schlekmann Márk egyenlíthetett volna, ám lövése a kapuvasról kifelé pattant. Folytatás szerdán a Tüskecsarnokban.

Drámai fordulat a másik ágon: Gajdó Balázs második harmadban ütött góljával sokáig a Brassó vezetett, csakhogy az 59. percben Brance Orbán megmentette a meccset az egyébként aktívabb hazaiaknak, és alig kezdődött el a hosszabbítás, Sébastien Sylvestre a gyergyóiak győztes gólját is bevágta! A második mérkőzést hétfőn játsszák le.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA, RÁJÁTSZÁS
ELŐDÖNTŐ
2. MÉRKŐZÉS
BUDAPEST JÉGKORONG AKADÉMIA HC–FTC-TELEKOM 0–1 (0–0, 0–0, 0–1)
Vasas Jégcentrum, 1460
néző. V: Nagy A., Németh, Árkovics, Váczi
BJA HC: Farkas R. – Pozsgai, Szabó B. / Garát, Uimonen / Vorobjov, Tóth Gergely / Dóczi, Gőz – Culigin, Galoha, Djumics / Elo, Viikilä, Schlekmann / Tóth R., Nagy Krisztián, Szita / Molnár B., Ritter, Ádám. Edző: Kangyal Balázs
FTC: ARANY – HRABAL, Kucsma / Seregély Máté, Kärmeniemi / Marva (1), Mesikämmen – Betteridge, Sailio, Sointu / Kulmala, NAGY G. 1, Turbucz (1) / Kreisz B., Tóth A., Tóth Gergő / Bán, Farkas Lőrinc, Galántai. Edző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: 46–28
Gól – emberelőnyből: 2/0, ill. 2/0
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 az FTC javára
MESTERMÉRLEG
Kangyal Balázs:
– Nem játszottunk rossz meccset. A rájátszásban már megfontoltabbak a csapatok, nem korcsolyáznak a játékosok sem fel-alá. Az első harmadban rengeteg helyzetünk volt. A playoffban eddig nem játszottunk ilyen jól, mint most a meccs elején. A helyzeteinket gólra kell váltani, mert ha ennyi lehetőséget kihagyunk, azt az ellenfelünk meg fogja bosszulni.
Fodor Szabolcs: – Elképesztően kemény, brusztolós csata folyt a jégen. Egymásért és a szurkolóinkért is harcoltak a srácaim. Nagyon sokat jelentett, hogy ennyi néző elkísérte a csapatot Káposztásmegyerre, és biztatott bennünket. Csúsztunk-másztunk a jégen, nagyon megdolgoztunk a sikerért, a védelmünk Arany Gergellyel megtoldva kiváló napot fogott ki.

1. MÉRKŐZÉS
GYERGYÓI HOKI KLUB (romániai)–CORONA BRASOV (romániai) 2–1 (0–0, 0–1, 1–0, 1–0) – hosszabbításban
Gyergyószentmiklós, 1250
néző. V: Babic, Rencz, Balla, Kis-Király
GYERGYÓ: Rinne – Haaranen (1), Marttinen / Fejes, Saari / Imre, Kozma Zs. – Bodó, B. Orbán 1, Tranca / Sárpátki, SYLVESTRE 1, Vincze P. / Császár, Csiszer, Szigeti / Sándor-Székely, Bíró G., DiDiomete. Edző: Szilassy Zoltán
BRASSÓ: Polc – Sweeney, Clarke / Garcia, O. Williams / Bors, Boriszenko / Gajdó T. – Kóger D., Schaber, Van Wormer / Domingue (1), Gliga, Valchar / GAJDÓ B. 1, Sills (1), Szabó K. / Antal, Buda, R. Vasile. Edző: Dave MacQueen
Kapura lövések: 47–33
Gól – emberelőnyből: 2/0, ill. 1/0
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Gyergyó javára
MESTERMÉRLEG
Szilassy Zoltán:
– Mindkét csapat fegyelmezetten jégkorongozott, a Brassó és mi is próbáltuk a lehető legkevesebb korongot eladni. Hatvanpercnyi játék után közelebb álltunk a győzelemhez, a két gólunk pedig begyakorolt figurák eredménye volt. Az első két harmadban domináltunk, a harmadikban kissé lassítottunk, de a legfontosabb, hogy megtaláltuk a győzelemhez vezető utat.
Dave MacQueen: – Kiélezett mérkőzés volt, amit a rájátszásban már megszokhattunk. Őszintén szólva, az ellenfelünk jobban játszott, mint mi. Az első harmadot túléltük, a másodikra kissé javultunk. Az volt a célunk, hogy minél kevesebb lehetőséget adjunk a Gyergyónak. Nem sikerült annyi párharcot megnyernünk, amennyit szerettünk volna, de ilyen a hoki, készülünk a hétfői meccsre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik