Erste Liga: A DVTK–FTC párharcban benne van a hét meccs

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.02.17. 09:40
A jégkorong Erste Liga negyeddöntője egyik legizgalmasabb párharcának ígérkezik a DVTK Jegesmedvék és az FTC-Telekom csatája. Az ellenfélválasztáskor a miskolciak oldalán pattogott a labda, s ők minden tényezőt mérlegre téve úgy döntöttek, a zöld-fehérekkel küzdenek meg az elődöntőért. 

„A szakmai stábbal érveket állítottunk az FTC és Csíkszereda mellett, illetve ellene. Két azonos szintű csapat közül kellett választanunk, és nem az alapszakaszban gyengébben teljesítő mellett döntöttünk. Figyelembe vettük többek között a kevesebb utazást, továbbá azt is, hogy a DTVK–FTC párharcnak milyen nézettsége van, mennyire eladható. A legfontosabb szempont persze az volt, hogy a játékosaink kivel szemben tudnak eredményesebbek lenni. Készen állnak az ellenfélre, tudják, mi a dolguk, s megfelelő szellemben fognak pályára lépni” – mondta el az ellenfélválasztás hátteréről Láda Balázs, a DVTK Jegesmedvék általános igazgatója.

Ahogy a DVTK, úgy a Ferencváros is készen áll a párharcra, erről Pap Gábor, a zöld-fehérek általános igazgatója beszélt az NSO Tv-nek.

„A DVTK–Ferencváros összecsapás már örökrangadónak számít, mindig szoros meccseket játszottunk. Véleményem szerint a hetedik meccs is benne van a párharcban, jó hoki lesz, szoros, kemény, várjuk a kezdést.”

A kezdésre pedig már csak egy napot kell várni, hiszen a két csapat szombaton 15.30-kor játssza a negyeddöntő első meccsét Miskolcon.

ERSTE LIGA
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

Február 18., szombat
DVTK Jegesmedvék (3.)–FTC Telekom (5.) (Tv:M4 Sport+)
BJA HC (1.)–FEHA19 (10.)
Február 19., vasárnap
Gyergyói HK (2.)–DAB (9.)

Corona Brassov (4.)–SC Csíkszereda (6.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik