PSG: a Bild szerint Németországban találták meg Mbappé utódját

Vágólapra másolva!
2021.11.10. 15:50
null
Nkunku visszatérhet korábbi csapatához? (Fotó: AFP)
A Bild beszámolója szerint a Paris Saint-Germain vezetősége már tényként tekint arra, hogy nyárnál tovább nem tudja megtartani a csapat Kylian Mbappét – éppen ezért gőzerővel keresnek egy hasonló profilú, szélsőként és középtámadóként egyaránt bevethető játékost. Az első számú célszemély is megvan, s a párizsiak számára nem is ismeretlen arcról van szó: az RB Leipzigben futballozó Christopher Nkunku az.

 

A német lap szerint a Leipzig támadója kifejezetten kapós lehet jövő nyáron: a PSG mellett a többi között a Manchester Cityvel is szóba hozták a 23 éves Nkunkut. Érdekesség, hogy a francia labdarúgó mind a két csapat kapuját bevette az idei Bajnokok Ligája kiírásban, sőt, a City ellen mester hármast is ért el.

Nkunku anno épp a PSG-től szerződött a lipcsei együtteshez, 13 millió euró plusz 2 milliós bónusz volt a vételára a sajtóhírek szerint. 2019-es érkezése óta már 101 tétmeccset játszott a németeknél, ezeken 23 gól és 34 gólpassz az összesített mérlege. A szerződése 2024 nyaráig érvényes.

Ha hinni lehet a Bild információinak, ezúttal jóval drágábban válthat klubot a támadó. Persze a párizsi visszatérésének előfeltétele, hogy Kylian Mbappé valóban elhagyja a francia csapatot. Mivel a 22 esztendős világbajnok szerződése nyáron lejár, és továbbra sem tudott megállapodni annak meghosszabbításáról – állítólag a Real Madrid érdeklődése miatt –, erre jó esély is mutatkozik.

Nkunku anno 55 bajnokin nyolc gólig jutott a Paris Saint-Germain felnőttcsapatában.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik