CS. M.
2023.06.07 18:20 Frissítve: 2023.06.07 18:34

MLS: Messi az Inter Miamiban folytatja, nem tér vissza a Barcához – sajtóhír

A francia L'Équipe és Fabrizio Romano szerint eldőlt Lionel Messi jövője. A hétszeres aranylabdás klasszis állítólag órákon belül bejelenti, hogy az egyesült államokbeli élvonalban, vagyis az MLS-ben szereplő Inter Miamiban folytatja pályafutását. Romano ráadásul úgy tudja, immár kizárt, hogy Messi visszatérjen Barcelonában.

Itt a vége? Messi nem tér már vissza játékosként a Barcához? (Fotó: Getty Images)

 

A L'Équipe korábbi információi még arról szóltak, hogy Messi és családja még maradna Európában, így ha el is fogadja a hétszeres aranylabdás klasszis az amerikaiak ajánlatát, akkor is visszatérne Barcelonába, kölcsönben.

Fabrizio Romano azonban már arról ír, hogy utóbbi ki van zárva, Messi a következő idényt biztosan David Beckham csapatánál, az Inter Miaminál tölti majd, amely egyébként ebben az évadban pocsékul szerepel a bajnokságban.

Messi meggyőzésében az Apple és az Adidas is jócskán kivette a részét. Előbbi a liga hivatalos közvetítőjeként az előfizetésekből, utóbbi pedig mezbeszállítóként a mezeladásokból befolyó összegből ajánlott részesedést az argentin világbajnoknak.

A hivatalos bejelentést mára, vagyis szerda estére várják.



 

2023.08.08 14:16:42

Francia labdarúgás nemzetisport.hu

Tizennyolc csapat, három+egy BL-résztvevő, két kieső, egy osztályozós csapat.

2023.05.20 14:15:20

Francia labdarúgás nemzetisport.hu

A távozó sportvezető eladósodott egyesületből a világ egyik legértékesebb klubjává emelte az OL-t.

2023.05.05 19:58:50

Francia labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nasszer al-Kelaifi, a PSG nagyfőnöke, akin keresztül a katari állam pénzelte a klubot – így állta például Messi fizetését is –, elérkezettnek látta az időt, hogy harcba induljon az egókkal szemben. Lehetett volna korábban is, de akkor akár Messivel, akár más szupersztárral szemben több lett volna a veszítenivalója, mint most az öt mérkőzés.

2023.03.23 00:04:42

Francia labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sokéves átlag azt mutatja, hogy nemcsak a pályán nyújtott teljesítménye szokott csapatkapitányságra érdemesíteni egy futballistát, hanem az életkortól nem feltétlenül függetleníthető emberi érettség, a befolyásoló, közösségformáló erő is. Akire ezért-azért felnéz a többség, és akinek »közlekedik annyi vér a rendszerében«, hogy indokolt (vagy annak vélt) esetben egy szupersztárra is rászóljon.

2023.03.11 14:47:44

Francia labdarúgás nemzetisport.hu

A 30 éves Will Still útja a Football Managertől a francia élvonal kispadjáig – edzői papírok nélkül.