Vb 2010: Bielsa nem díjazta a panaszkodást, szűkítette a chilei keretet

Vágólapra másolva!
2010.05.25. 08:01
24 tagúra szűkítette keretét a chilei válogatott szövetségi kapitánya, Marcelo Bielsa, így az argentin mesternek már csak egy játékostól kell megválnia ahhoz, hogy végleges legyen a keret a június 11-én kezdődő világbajnokságra.

A szövetségi kapitány Héctor Mancillától, a mexikói Toluca támadójától vált meg azt követően, hogy a labdarúgó az elmúlt napokban arra panaszkodott: a kapitány bizonytalanságban hagyja azt illetően, utazhat-e a dél-afrikai tornára vagy sem. A hivatalos indoklás szerint „szakmai okokból" marad otthon a csatár.

A végleges, 23 tagú keretek leadási határideje június elseje, Bielsának még egy nevet kell kihúznia listájáról.

CHILE 24 FŐS KERETE
Kapusok: Claudio Bravo (Real Sociedad), Miguel Pinto (Universidad Chile), Luis Marín (Union Espanola)
Védők: Roberto Cereceda (Colo Colo), Pablo Contreras (PAOK), Ismael Fuentes (Universidad Católica), Mauricio Isla (Udinese), Gary Medel (Boca Juniors), Gonzalo Jara (West Bromwich Albion), Waldo Ponce (Universidad Católica), Arturo Vidal (Leverkusen)
Középpályások: Carlos Carmona (Reggina), Marco Estrada (Universidad de Chile), Matias Fernández (Sporting), Gonzalo Fierro (Flamengo), Rodrigo Millar (Colo Colo), Rodrigo Tello (Besiktas), Jorge Valdivia (al-Ain)
Támadók: Jean Beausejour (América), Mark González (CSZKA Moszkva), Fabian Orellana (Xerez), Estebán Parédes (Colo Colo), Alexis Sánchez (Udinese), Humberto Suazo (Real Zaragoza)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik