Euro 2012: megüzente a svédeknek a finn középpályás, bosszút állnak

Vágólapra másolva!
2011.09.07. 15:19
A finnek nagy elszántsággal készülődnek a Svédország elleni októberi labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőre, amelyen vissza akarnak vágni a júniusi 5–0-s vereségért – a finnek produkciója jelentősen befolyásolja majd a magyar csapat sorsát.

„Nagyon nagy meccs lesz ez számunkra! – mondta Kasper Hämäläinen, a finn válogatott középpályása. – Becsületbeli ügy. Mindent meg fogunk tenni, hogy elégtételt vegyünk a Svédországban történtekért, és visszaadjuk a kölcsönt.”

Hämäläinen arra alapozza derűlátását, hogy Mixu Paatelainen szövetségi kapitány hivatalba lépése óta más taktikával játszik a csapat, és pénteken Moldova (4–1), valamint kedden Hollandia (0–2) ellen is tisztességes eredményt ért el.

„Az utóbbi meccseken bejött ez a karácsonyfa-taktika. Arra törekszünk, hogy minél több embert csoportosítsunk a középpályára, és gyors mélységi beindulásokkal borsot törjünk az ellenfél orra alá. Mindenki tudja és érzi, mi a feladata” – folytatta a középpályás.

„Hollandia és Moldova ellen működött a rendszer, nyilván tanulmányoznunk kell a svédek harcmodorát, hogy hozzáigazítsunk a miénket. A svédeknek összejöhet a második helyhez szükséges négy pont, de nem lesz könnyű, abban biztos vagyok” – válaszolta Hämäläinen a svéd Aftonbladet riporterének kérdésére.

Mint ismert, a finnek a magyar válogatottal is játszanak még, a budapesti mérkőzésre október 11-én, a svédek elleni csatát követő negyedik napon kerül sor; a magyar–finn meccsnek akkor lesz tétje, ha a svédek nem nyernek Helsinkiben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik