Euro 2012: Hiddink vállalja a felelősséget és nem bízik a csodában

Vágólapra másolva!
2011.11.12. 10:07
Horvátország válogatottja 3–0-ra győzött Törökország vendégeként a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság pótselejtezőinek pénteki játéknapján, szinte formalitássá degradálva a hazai visszavágót.

A török válogatott szövetségi kapitánya, a holland Guus Hiddink érthető módon nem volt elragadtatva a történtektől Guus Hiddink érthető módon nem volt elragadtatva a történtektől

„Teljes mértékben felelős vagyok az eredmény miatt. A játékosoknak is le kell vonniuk a következtetéseket, de vállalom a rám eső részt – mondta a szakember. – Azt hiszem, a németek mögötti második hely a csoportban teljesen reális volt, de most egy olyan együttessel találkoztunk, amelynek játékosai a legnagyobb bajnokságokban edződnek, nagyon erősek és gyorsak voltak. Nem ok nélkül szerepelnek a horvátok a Premier League-ben és a Bundesligában, nagy tapasztalataik vannak a nehéz mérkőzések terén. Ha már a legelején szervezetlenül és felelőtlenül játszol, nem számíthatsz könnyű meccsre. Két kecsegtető ellentámadáshoz segítettük az ellenfelet, amely nem kegyelmezett. A visszavágó fontos lesz futballistáim önbecsülése miatt, és az ország becsületéért is kell küzdeniük, de a tények azt mutatják, hogy szinte lehetetlen kijutnunk a tornára. Néhány fiatal a keretemből, aki az első csapat ajtaján kopogtat, lehetőséget kap majd a találkozón."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik