Euro 2012: Fabio Capello a kis országok tiszteletére figyelmeztet

Vágólapra másolva!
2010.10.13. 13:25
Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya az ellenfél Montenegró kiváló szervezettségében látja annak fő okát, hogy csapata csupán gól nélküli döntetlent ért el a keddi Európa-bajnoki selejtezőn.

„Olyan harcos vagyok, aki tudja, hogy ez csak egy meccs volt. Szerintem jól játszottunk, csakhogy az ő kapusuk is jó formában volt. Ilyen a futball" – mondta Fabio Capello

Noha a brit média szóvá tette, hogy Adam Johnson és Ashley Young szélsőjátéka halovány volt, Wayne Rooney és Peter Crouch pedig egyáltalán nem volt veszélyes a kapura, az angolok szövetségi kapitánya úgy véli:

„Szemben az Algéria elleni nyári világbajnoki mérkőzéssel, most kialakítottunk helyzeteket. Tisztelni kell a kis országokat. Montenegrónak jó játékosai vannak, ráadásul fel is voltak dobva, hiszen három győzelemmel a hátuk mögött érkeztek, és negyedszer sem kaptak gólt. Pillanatnyilag egységes, sokat dolgozó és technikás csapat benyomását keltik, amely ellen akkor lehet eredményt elérni, ha gyorsan gólt szerzünk."

Capello nem kívánta minősíteni a játékvezető munkáját, és ha kifejezte is elégedetlenségét, tulajdonképpen hasonló véleményen volt a csapatkapitány Rio Ferdinand is Milan Jovanovics 16-oson belüli kezezéséről.

„Ha elkapja a labdát, bedugja a meze alá és hazaszalad vele, akkor is meg kell tudni emészteni (a tizenegyes elmaradását) – mondta Ferdinand, majd értékelte a meccs végkimenetelét is. – Igen, valóban van egy kis megtorpanás jellege, még ha pozitívumok is kiolvashatók a történtekből, például az, hogy megint nem kaptunk gólt. De való igaz, az ilyen meccseket nagyon is meg kellene nyernünk."

Zlatko Kranjcar, a csoportot továbbra is vezető Montenegró szövetségi kapitánya így nyilatkozott:

„Akik látták a meccset, nyilván egyetértenek velem abban, hogy jól játszottunk – mondta Kranjcar. – Az volt a tervünk, hogy elkerüljük a vereséget, és ezt tökéletesen végrehajtottuk. Az eredmény felülmúlja a várakozásunkat. Ugyanakkor a három győzelem és a döntetlen, a nulla kapott gól alapján megalapozott a vágyunk, hogy elérjük a rájátszást. Mert a csoport egyértelmű favoritja továbbra is Anglia."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik