Vb 2022: trófeát szorongató brazil, önkívületi állapotban ordító svájci – drukkermustra

HERMANN DOROTTYAHERMANN DOROTTYA
Vágólapra másolva!
2022.11.15. 12:50
November 20-tól csaknem egy hónapig minden szem a katari futballpályákra szegeződik, azonban érdemes lehet a lelátókra is figyelni, ugyanis minden nagy világeseményen vannak emlékezetes szurkolói pillanatok. Ezekből gyűjtöttünk össze néhányat.


Tizedik világbajnokságára készül a spanyol Manolo el del Bombo. A 73 éves férfi az elmúlt negyven évben minden felkészülési és tétmérkőzésére elkísérte a spanyol válogatottat dobjával, ami már hozzá tartozik. Ő lesz az egyetlen ember, aki sorozatban 10 világbajnokságon is ott volt, ezzel beteljesíti régi álmát. A spanyol dobos mára olyannyira híressé vált, hogy saját weboldala is van, pedig nem is focista, „csak” szurkoló.
Tizedik világbajnokságára készül a spanyol Manolo el del Bombo. A 73 éves férfi az elmúlt negyven évben minden felkészülési és tétmérkőzésére elkísérte a spanyol válogatottat dobjával, ami már hozzá tartozik. Ő lesz az egyetlen ember, aki sorozatban 10 világbajnokságon is ott volt, ezzel beteljesíti régi álmát. A spanyol dobos mára olyannyira híressé vált, hogy saját weboldala is van, pedig nem is focista, „csak” szurkoló.

Folyamatosan támogatja a csapatot a spanyol dobos (Fotó: manoloeldelbombo.com)

A 2020-ról 2021-re halasztott Európa-bajnokságon a nyolcaddöntőben Németország 2–0-s vereséget szenvedett Angliától a Wembley-ben. A mérkőzést követően bejárta az internetet egy 9 éves, német mezben szurkoló kislány fotója, aki sírva ölelte át a mellette álló férfit – valószínűleg az édesapját – miután csapata búcsúzott a tornától. A síró kislány története önmagában is elég szomorú lehetne, de ezt tetézi, hogy néhány angol szurkoló a közösségi médiában zaklatta a kislányt, amelyet természetesen többen elítéltek. Egy angol férfi adománygyűjtést indított, hogy megmutassa, nem az összes angol ember olyan, mint akik bántották, így végül több mint 32 000 fontot gyűjtöttek a német lánynak, aki családjával együtt – akik szerettek volna névtelenek maradni – az UNICEF-nek ajánlotta fel az összeget. Hátha kedvencei Katarban vidámabb pillanatokat szereznek neki.

Nem tudta visszatartani könnyeit a németek kiesése után (Fotó: Twitter)

Szintén a tavaly nyári Eb-ről emlékezhetünk egy svájci férfira, aki a szó szoros értelmében kivetkőzött önmagából csapata győzelmének hatására. Svájc a Franciaország elleni nyolcaddöntő 90. percében még vesztésre állt, a ráadásban aztán egyenlített, majd tizenegyesekkel jutott tovább és ejtette ki a franciákat. A 28 éves Luca Loutenbach igazi érzelmi hullámvasúton ment át egy perc alatt, hiszen a 90. percben még szomorkodott, egy perccel később azonban már örömében ordított fel, amelyet meg is örökítettek, természetesen ő is bejárta a netet. A híressé vált férfi aztán azt nyilatkozta az egyik svájci tv-nek, hogy ő csak egy normális szurkoló.

Néhány szenegáli szurkoló nem kis energiát és időt fektetett abba, hogy kifejezze támogatását hazája válogatottjának a 2018-as oroszországi világbajnokságon. Na meg persze rengeteg festékre is szükségük volt ahhoz, hogy ezt kivitelezzék, csapatuk egyébként hiába győzte le a lengyeleket a csoportkörben, az egyenes kieséses szakaszba már nem jutott be. Katarban újra nekifuthatnak, Szenegál az A csoportba került a házigazda mellett Ecuadorral és Hollandiával együtt.

Nehogy a katari melegben leizzadják a festéket (Fotó: Getty Images)

Rengeteg hős volt a pályán a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon, de szuperhősökből nem volt hiány a lelátón sem. Két portugál drukker félretette szerénységét és Supermannek öltözve szurkolt Cristiano Ronaldóéknak. Valamit tudhattak, hiszen Portugália nyerte meg a tornát.

Szuperhősök a lelátón (Fotó: Daily Mail)
Szuperhősök a lelátón (Fotó: Daily Mail)

A csak „szomorú brazilként” elhíresült Clóvis Fernandesre biztosan sokan emlékeznek a 2014-es brazíliai világbajnokságról. A világbajnoki serleget szorongató férfiről készült fotó azután híresült el, miután Brazília 7–1-re kikapott Németországtól a világbajnoki elődöntőben. A brazil férfi, aki a hírek szerint egy német szurkolónak adta oda a trófeát a mérkőzés után, 2015 szeptemberében elhunyt. A 2018-as, oroszországi vb-re fiai Frank és Gustavo vitték a trófeát, ezzel is őrizve édesapjuk emlékét és természetesen támogatva a brazil csapatot. Könnyen meglehet, Katarba is elutaznak.

Nem tudta leplezni szomorúságát (Fotó: BR Sport)
Nem tudta leplezni szomorúságát (Fotó: BR Sport)

Amerika Kapitány sem tudott segíteni az USA csapatának a 2014-es brazíliai világbajnokságon… A jelmezbe öltözött drukkert a Belgium–Egyesült Államok mérkőzést követően kapták lencsevégre, miután csapata búcsúzott a tornától.

Még egy szuperhős (Fotó: The Guardian)

Érdemes elindulni időben! Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint ez a két angol férfi, aki már Anglia kiesése után érkezett meg Brazíliába 2014-ben. Nem is titkolták szerencsétlenségüket, vicces molinóval üzentek a világnak.
Utazás Rióba: 1.200 £
Élvezni a hangulatot: 2.000 £
Szállás: 2.000 £
Megérkezni kiesés után: felbecsülhetetlen

Nem számítottak rá, hogy Anglia már a csoportkör után búcsúzik (Fotó: The Guardian)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik