Vb 2022: Marokkó megpróbálta elcsábítani Brahim Díazt – sajtóhír

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.15. 17:57
null
Brahim Díaz (Fotó: AFP)<br />
Brahim Díazzal, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Milan játékosával pótolta volna a vasárnap térdsérülést szenvedő, így a katari világbajnokságot is kihagyni kényszerülő Amin Haritot a marokkói labdarúgó-szövetség vezetése, írja a Marca.

 

A kétségbeesett lépést az indokolja, hogy a Marseille légiósának kidőlésével komoly űr tátong az „Atlasz oroszlánjai” támadósorában. Az afrikai ország szövetségének vezérkara felvette a kapcsolatot az olasz bajnoki idényben eddig négy gólt és egy gólpasszt jegyző Brahim Díazzal, de azt a választ kapta, hogy a támadó ugyan nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy egy nap Marokkót képviselje, viszont az álma még mindig az, hogy a spanyol válogatott mezét ölthesse magára.

A 23 éves játékos rendre tagja volt a spanyol ifjúsági válogatottaknak, 2021-ben pedig a felnőttcsapatban is bemutatkozott a Litvánia elleni felkészülési meccsen (4–0), amelyen gólt is szerzett.

A marokkói szövetség érdeklődése egyébként nem új keletű, az apja révén marokkói állampolgársággal is rendelkező Díazt már a 2018-as oroszországi világbajnokság előtt is hívták az afrikai ország nemzeti csapatába, de akkor is kosarat kaptak tőle.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik