S. T. J.
2022.12.07 23:10 Frissítve: 2022.12.07 23:43

A katari háttércsapatokban dolgoznak honfitársaink; új nemzeti hős született Portugáliában

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk:

 

Ha a magyar válogatott nem is kvalifikált a világbajnokságra, a katari háttércsapatokban dolgoznak honfitársaink is. A torna elsődleges élményét a pályán zajló események adják, ám a korszerű szórakoztatási igények ma már megkövetelik, hogy Neymar, Lionel Messi, Kylian Mbappé és társaik teljesítményét megfelelő tálalásban, a legmodernebb körülmények között élvezhessék a nézők. Ebben nyújt segítséget egy kilenctagú magyar csapat, amely öt katari stadion LED-kijelző-rendszerének működtetéséért, valamint négy vb-helyszín hangtechnikájáért felel. Címlapsztorinkban bemutatjuk a jegyreklamációk kezeléséért felelős Rózsa Dórát, aki eddig az Ahmed bin Ali Stadionban dolgozott, a hátralévő időszakban pedig ingázik a helyszínek között.

Új nemzeti hős született Portugáliában: a Svájc elleni vb-nyolcaddöntőben Cristiano Ronaldo helyett lehetőséget kapó Goncalo Ramos mesterhármassal vette ki a részét a válogatott 6–1-es győzelméből. Meglehet, Portugáliában nem ismeretlen a 21 éves csatár, hiszen az idényben szárnyaló, még veretlen Benfica egyik alapembere, a bajnokság góllövőlistáját is ő vezeti kilenc találattal. Korábban az utánpótlás-válogatottban is jelentős eredményeket ért el. A felnőttválogatottban sem most mutatkozott be, de pályafutása során először lehetett kezdő a felnőtt nemzeti csapatban. Huszonegy évesen és 169 naposan ő minden idők harmadik legfiatalabb játékosa, aki mesterhármast ért el a vb-k történetében.

Katar előtt alighanem csak Louis van Gaal tudta, ki lesz a világbajnokságon a holland válogatott első számú kapusa, mostanra azonban már nem kérdés, ki áll a kapuban az Argentína elleni negyeddöntőben. A 71 esztendős szövetségi kapitány sokak meglepetésére három nemzetközileg tapasztalatlannak számító kapust nevezett a tornára – Justin Bijlow hatszor, Remko Pasveer kétszer védett az oranjéban, Andries Noppert pedig egyszer sem. Végül utóbbi kapott lehetőséget, noha a Heerenveen labdarúgójának még nem volt olyan idénye, amikor aktuális klubcsapatában végig első számú kapus lett volna. A 28 éves futballistának korábban a Bredában csapattársa volt Babos Gábor, aki lapunknak elmondta: nem számított rá, hogy Noppert a vb-n is bizonyíthat.

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2023.01.05 21:56:56

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nehéz összehasonlítani a 2022-es vb-aranyérmes argentin válogatottat az évtizedekkel ezelőtti csapatokkal.

2023.01.04 21:38:36

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A gazdasági érdekek mindig legyőzik a szakmai indokokat.

2022.12.31 00:19:21

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

ALAPVONAL. LUCIFER Hiú törekvés! Mert egyént sosem / Hozandsz érvényre a kor ellenében: / A kor folyam, mely visz vagy elmerít, / Úszója, nem vezére az egyén. / Kiket nagyoknak mond a krónika, / Azok mind, kik meghallották, mi a kor dala.