Szlovák–magyar: Dühös, csalódott vagyok, de lesz még jobb – Szoboszlai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.21. 22:55
null
Kovács István úgy érezte, a Marco Rossi által megálmodott taktika jó volt, de a csapat nem tudta megtölteni kellő tartalommal (Fotó: Török Attila)
Csalódottan értékelte a Szlovákia–Magyarország (2–0) mérkőzést a válogatottban ezen az estén debütáló Szoboszlai Dominik. A Mol Vidiben futballozó Kovács István hozzátette: a Marco Rossi által kitalált taktikai jól működött, a játékosok azonban nem tudták megtölteni kellő tartalommal, főleg a kapott gól után. A szövetségi kapitány amondó, a látottakra lehet építeni.

 

„Azt mondta, játsszak, amit tudok – felelte Szoboszlai Dominik a kérdésre, milyen utasításokkal küldte pályára Marco Rossi szövetségi kapitány – Bementem. Megcsináltam a dolgomat, és most vége a mérkőzésnek. Az első félidőben szerintem jobbak voltunk. A másodikra kicsit leengedtünk, miután megkaptuk az első gólt. De ez még csak az első meccs volt. Persze nem ilyen bemutatkozásról álmodtam, de örülök annak, hogy sikerült bemutatkoznom. Lesz még ennél több és jobb is. Csalódott vagyok, hogy kikaptunk, dühös vagyok, hogy kikaptunk, de örülök annak, hogy bemutatkozhattam” – nyilatkozta az M4 Sport riporterének a Red Bull Salzburg légiósa.

A találkozót kezdőként végigfutballozó Kovács István úgy érezte, taktikailag sikerült meglepni a szlovákokat, az első félidő végén kapott gól azonban megpecsételte a magyar válogatott sorsát.

„A gól nagyon hiányzott. Az első félidőben sikerült meglepnünk a szlovákokat, nem tudtak mit kezdeni azzal, hogy letámadtuk őket. Inkább az ő térfelükön zajlott a játék. Az első félidő végén elkerülhető gólt kaptunk. Ettől függetlenül úgy érzem, olyan meccs volt, amely után emelt fővel jöhettünk le a pályáról. Győzni szerettünk volna, és ezt nemcsak mondtuk, mindent meg is próbáltunk. Köszönjük annak a nagyon sok szurkolónak, aki elkísért minket. Így lehet igazi futballélménnyel gazdagodni. Ez a mérkőzés talán ott ment el, amikor megkaptuk az első gólt. Megnyugodtak tőle, nekünk pedig futnunk kellett az eredmény után. Ezzel együtt is, amit Rossi kapitány kitalált, az szerintem ült, nekünk kellett volna több tartalommal megtölteni” – mondta Kovács István.

Marco Rossi a kispadról úgy érezte, a helyzetkihasználás jelentette az egyedüli jelentős különbséget a két válogatott között.

„Nem játszottunk rossz mérkőzést. Sok szempontból nem voltunk rosszabbak. Voltak egyértelmű helyzeteink, még egy–nullás hátrány után is. Úgy érzem, a második félidőben sokkal jobban is játszottunk, mint az elsőben. Egy-két hibánk volt, igaz, azok nagyok. A különbség annyi volt, hogy a szlovákok hatékonyabban használták ki a helyzeteiket. Több lehetőségük olyan nagyon-nagyon nem volt, mint nekünk. Minőségi középpályájuk van, és egy nagyon erős befejező csatáruk, de ezt tudtuk előre. Volt két nagy hibánk, igen, és ez nagyon megnehezítette az életünket. Ez kihatott az önbizalmunkra, nehezen tudtunk továbblépni a kapott gólokon” – mondta az M4 Sportnak Marco Rossi.

Nem akarom azt mondani, hogy túlzottan féltünk volna, vagy ilyesmi, de több egyéniséget, több váratlan húzást kell a jövőben belevinnünk az ilyen mérkőzésekbe. Felemelt fővel hagyhattuk el a pályát, mert mindent megtettünk. Nem volt elég. Ilyen szinten nem adhatjuk oda ilyen könnyen a labdát az ellenfélnek. Ebben kell javulnunk. Taktikailag úgy érzem, rendben voltunk. Formációt tudtunk váltani gördülékenyen, 3–5–2-ről 4–4–2-re például” – fogalmazott a kapitány, aki a debütáló Szoboszlai Dominikra is kitért.

„Lehet, hogy volt néhány hibája, de megfelelő lendülettel és hozzáállással kapcsolódott be a játékba. Különleges futballista. Biztos vagyok benne, hogy a következő tíz évben meghatározó tagja lesz a válogatottnak. Viszont türelmesnek kell lennünk vele. Bosszantó, hogy nem tudtunk nyerni, de ez nem rajta múlott.”

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, E-CSOPORT
Szlovákia–Magyarország 2–0 (1–0)
Nagyszombat,
City Arena. V: Bezborodov (orosz)
Szlovákia: Dúbravka – Pekarík, Skriniar, Vavro, Hancko – Kucka, Lobotka – Hamsík, Duda (Safranko, 87.), Rusnák (Michalík, 93.) – Mak (Stoch, 79.). Szövetségi kapitány: Pavel Hapal
Magyarország: Gulácsi – Lang (Holender F., 81.), Orbán, Kádár – Lovrencsics G., Kalmár (Dzsudzsák, 61.), Nagy Á., Korhut – Kleinheisler (Szoboszlai, 55.), Kovács I. – Szalai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
G: Duda (42.), Rusnák (85.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik