UEFA: Királyé az év legnagyobb európai védése – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.25. 12:21
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) csütörtökön délben bejelentette, hogy Király Gáboré a 2015–2016-os európai labdarúgóidény legnagyobb védése.

Az uefa.com-on közönségszavazás zajlott, annak végeredményét közölték most.

Mint ismert, az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében Király Gábor gyönyörű mozdulattal védte ki a belga Kevin De Bruyne bivalyerős szabadrúgását. A lövéstől nem mellesleg kificamodott kapusunk ujja.

Az UEFA közlése szerint Király a szavazatok 35 százalékát kapta, mögötte az orosz Igor Akinfejev és az olasz Gianluigi Buffon végzett a második-harmadik helyen (14-14 százalék) – mindketten egy-egy Eb-védéssel.

KIK ÉS MELY VÉDÉSÜKKEL VOLTAK A TOVÁBBI JELÖLTEK? IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETI!Az UEFA szavazásán a szezon legszebb góljának Lionel Messi találatát választották meg.

A Barcelona ötszörös aranylabdása az AS Roma elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen (6–1) szerezte azt a gólt, amely nagyszerű összjáték végén született, és amelyre a szurkolók 34 százaléka szavazott.

A második helyen a portugál futsalválogatott klasszisa, Ricardinho végzett pazar találatával (13 százalék), míg a harmadik az Európa-bajnokságon ollózós gólt szerző svájci Xherdan Shaqiri lett (11).


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik