F1: Túl fogja élni Hamilton visszavonulását a sorozat – Domenicali

Vágólapra másolva!
2021.05.08. 10:43
null
Hamilton még nem döntött a jövőjéről (Fotó: AFP)
A Formula–1 ügyvezető igazgatója, Stefano Domenicali nem aggódik amiatt, hogy a sorozat veszít a népszerűségéből, ha a hétszeres világbajnok Lewis Hamilron a visszavonulás mellett dönt.

 

Lewis Hamilton egyéves szerződést írt alá a Mercedesszel a 2021-es idényt megelőzően, ami felerősítette a visszavonulásával kapcsolatos találgatásokat. Az elmúlt hetekben viszont mindkét fél jelezte, hogy a közös folytatás felé hajlik, s a hétszeres világbajnok megosztotta, pontosan ezért vállalta a Pirelli imolai tesztjét is, amelyen a gumiszállító 2022-re kifejlesztett 18 colos abroncsival ismerkedhetett meg.

Jelenleg tehát úgy tűnik, hogy a brit egyelőre nem akasztja szögre a bukósisakját, a sorozat ügyvezető igazgatója, Stefano Domenicali azonban úgy érzi, akkor sem történne tragédia a királykategória szempontjából, ha a versenyző mégis a búcsú mellett döntene.

„Lewis Hamilton nagy érték, ez kétségtelen. Hihetetlen munkát végez a sport, de még az imázs szempontjából is. Képes volt olyan területeken is növekedést hozni az F1 számára, amelyek nem feltétlenül kapcsolódnak a sportághoz. Ugyanakkor az F1 önmagában is erős, és a versenyzők, a bajnokok egy napon mind visszavonulnak. Nem tudom, Lewis mit tervez. Beszélgetünk vele, de most természetesen teljes mértékben az idényére összpontosít, ő szeretne az egyetlen versenyző lenni, aki nyolc világbajnoki címet szerez az F1 történetében. De az F1 erős, és bárhogy is fog dönteni, az F1 reagálni fog, és tovább fog lépni" – fejtegette arra a kérdésre, hogy milyen hatása lehet a „száguldó cirkuszra" annak, ha Hamilton visszavonul.

A jó hír az, ha Lewis marad, mint ahogyan azt mindannyian szeretnénk, akkor egy elképesztő idény vár majd rá az új autókkal, egy új kihívással. És az biztos, hogy ez érdekes lesz a számára. Ha másképp dönt, akkor a jó hír az lesz, hogy van jó sok pilóta mostanság, akik még erősebbek lehetnek. Bárhogy is határoz tehát Lewis, tiszteletben fogjuk tartani. De az F1 igazán erős" – zárta a gondolatait az olasz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik