F1: Sosem mondtam, hogy átveszem Danyiil helyét – Gasly

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.10. 16:55
Nagy port kavart a jelenleg a GP2-ben versenyző Pierre Gasly nyilatkozata, aki állítólag az Olasz Nagydíjat megelőzően mondta el, hogy már Szingapúrban átveszi Danyiil Kvjat helyét a Toro Rossónál. Helmut Marko hamar rácáfolt a francia versenyzőre, aki azóta elmondta, hogy kiforgatták a szavait, és valójában sosem nyilatkozott hasonlót.

Pierre Gasly, aki jelenleg vezeti a GP2 pontversenyét, nem sokkal az Olasz Nagydíj rajtja előtt nyilatkozta, hogy felhívták őt a Renault-tól, és közölték vele, hogy autóba ülhet Szingapúrban. A futamot követően természetesen Helmut Markót is megkérdezték arról, hogy valóban Gasly váltja-e Danyiil Kvjatot a Toro Rossónál, az osztrák szakember azonban értetlenül állt a kérdés előtt, ugyanis szerinte biztos az orosz helye a csapatnál. Gasly az esetet követően azzal érvelt, hogy félreértették a nyilatkozatát.

„Az interjú alatt elmondták, hogy egyes hírek szerint autóba ülhetek Szingapúrban. Én visszakérdeztem, hogy valóban? Remélem, igaz a hír, de beszélnem kell Helmuttal arról, hogy hogyan döntöttek – magyarázta az esetet a francia pilóta. – Azt is elmondtam az interjú során, hogy reménykedem benne, hogy minél hamarabb sikerül bekerülnöm a Formula–1-be, és jól tudok majd teljesíteni. Mindenképp ezt szeretném jövőre, ez a legnagyobb célom."

Gasly szerint ezt érthették félre az újságírók, bár azt sem tartja kizártnak, hogy szándékosan forgatták ki a szavait.

„Ezekre alapozva valaki azt állította, hogy azt mondtam, hogy átveszem Danyiil helyét Szingapúrban. Valójában sohasem mondtam ilyet. Szomorú látni, hogy egyesek ezt vették ki a szavaimból csak azért, hogy izgalmas hírt csináljanak belőle" – fogalmazott lemondóan Gasly.

Azóta sikerült a két félnek tisztázni az esetet, de Gasly nagyon sajnálja, hogy egyesek a saját érdekükben hozzák őt kínos helyzetbe.

„Helmut felhívott a futamot követően, mert kíváncsi volt, hogy mi történt pontosan – mesélte a francia. – Elmondtam neki, hogy a spái verseny óta mindenki azt mondogatja nekem, hogy a következő versenyen vezethetem az egyik autót. Helmut utána azt mondta, hogy hívjam fel az újságírókat, és tisztázzam a dolgot, mert nem jó, hogy ilyenekről pletykálnak az emberek. Helmuttal már megbeszéltük a félreértést, de ez az eset rávilágít arra, hogy nemcsak olyan emberek vannak, akik segíteni akarják a versenyzőket, hanem olyanok is, akik olyannak akarnak mutatni, amilyen egyáltalán nem vagyok. Sajnos így működnek a dolgok."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik