F1: Peter Saubernek most azonnal ki kell szállnia - Jordan

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.27. 20:41
Eddie Jordan korábbi Formula–1-es csapattulajdonos azt javasolja Peter Saubernek, hogy amint lehet, adja el istállóját, és szálljon ki a sportág körforgásából.

A Sauber-istálló – amelyben 66.6 százalékos részesedése van az alapító Peter Saubernek – a Monacói Nagydíj után is pont nélkül áll, a története első pontjait megszerző Marussia mögött, és Jordan szerint ez az utolsó intő jel Saubernek arra, hogy hagyjon fel az F1-es szerepvállalással.

„A Sauber még sohasem volt ekkora pácban – mondta a televíziós szakértőként dolgozó Jordan a svájci Blicknek. – Mindig is csíptem Peter Saubert, aki a paddock legőszintébb figurája. Ám most ért el a csapatával arra a pontra, amikor nem lehet tovább folytatni. Mielőtt még nagyobb kárt szenvedne, el kell adnia a csapatát. Nagyon komolyan beszélek, nem csípőből adott válasz ez, az F1-ben tarthatatlanná vált a Sauber anyagi hátrányából eredő lemaradása, azonnal lépnie kell."

Jordan 2005-ben adta el az F1-ben 1991-ben bemutatkozó csapatát, amely ma Force Indiaként szerepel az F1-ben, miután – több tulajdonosváltáson átesve – átmenetileg Midlandnek és Spykernek is hívták.

„Életem legjobb döntése volt, hogy eladtam a csapatomat, azóta az életem összes napját élvezem" – mondta Jordan.

Esetleges vásárló lehet az amerikai Gene Haas, aki az F1-be vágyik. Haast a Caterhammel is szóba hozták, a malajziai csapatról a monacói hétvégén elterjedt a hír, hogy Tony Fernandes árulja, de ezt a Caterham kedden közleményben cáfolta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik