F1: összetörték Niki Lauda 47 éves Ferrariját! – videó

KOVÁCS SÁRIKOVÁCS SÁRI
Vágólapra másolva!
2021.04.26. 18:54
null
Megsérült Lauda 47 éves autója (Fotó: Getty Images)
A múlt hétvégén megrendezett Történelmi Monacói Nagydíj nemcsak az előző évszázad leghíresebb F1-es versenyautóit repítette a pályára, hanem korábbi pilótákat is a rajtrácsra állított. Azonban nem mindegyik csapatnak sikerült szerencsésen a régi időket felidéző futam: az ikonikus Ferrari-pilóta, Niki Lauda 47 éves versenyautóját ugyanis összetörték a verseny alatt.

Az imolai versenyhétvégét két hét szünet követi, így az F1 valamennyi pilótája visszatért otthonába, ami sokak esetében Monacót jelenti. Így Charles Leclerc és Max Verstappen is szemtanúja lehetett annak, ahogyan három körrel a leintés előtt a 47 éves Ferrari a bokszutca falának ütközött. Az ütközés egy előzésnél történt, amikor a háromszoros Le Mans-győztes Marco Werner meglökte a Ferrari hátulját. Az esetről a Ferrarit vezető korábbi Formula–1-es pilóta, Jean Alesi így nyilatkozott:

„Ahol nincs hely, ott nem lehet előzni…”

Nem csak Niki Lauda Ferrariját érte szerencsétlenség a futam során: szintén a 70-es évekből származó Ferrarival állt volna rajthoz René Arnoux is. Azért csak állt volna, mert már az edzésen leamortizálta autóját. A 72 éves francia az uszodánál csapódott a szalagkorlátnak. Szerencsére épségben kiszállt versenyautójából, azonban gépjárműje teljesen használhatatlanná vált, így ő már csak nézőként vehetett részt a Történelmi Monacói Nagydíjon.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik