F1: Néhány igazán komoly személy is érdeklődik a Williams iránt – Brawn

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.06.06. 12:00
null
Wolff 2016 után újra részesedést vásárolt a Williamsben (Fotó: AFP)
A Formula–1 sportigazgatója, Ross Brawn szerint már most komoly érdeklődők vannak a Williamsnél, míg a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff újra részesedést vásárolt az alakulatot eladásra kínáló grove-iaknál.

 

Mint beszámoltunk róla, a Williams a múlt héten megerősítette, hogy azonnali hatállyal szakít a névadó szponzorával, a ROKiT-tal, és részben vagy egészben értékesíti az F1-es csapatát, mivel pénzügyi nehézségei miatt befektetőkre van szüksége. Azóta a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff 5 százalékos részesedést vásárolt a grove-i alakulatban, amit a hírek szerint tovább növelne a jövőben. Az osztrák így jelenleg a Mercedes mellett két másik csapatnál is résztulajdonos, igaz, míg az Aston Martin teljesen új befektetés volt a részéről, a Williamsnél már birtokolt részvényeket 2009 és 2016 között.

Wolff részvényvásárlása tehát mindenképpen jó hír a grove-iak számára, ráadásul a Formula–1 sportigazgatója, Ross Brawn szerint több komoly érdeklődő is akad.

Ha nem vezettünk volna be bizonyos intézkedéseket az F1-ben, akkor most sokkal aggasztóbb lenne a helyzet, de így egészen stabilnak mondható. A Williams helyzetére megoldást kell találni, de úgy tűnik, néhány igazán komoly személy is az érdeklődők között van. Ez azt mutatja, hogy van egy jó modell a háttérben, ami miatt komolyan fontolóra veszik ezt. Fantasztikus múltja van a csapatnak, és fontos helyet foglalnak el a szívemben. A Formula–1 azonban könyörtelen, és minden második héten megméret a pályán, sőt, az elkövetkező időszakban hetente. Itt nincs mit rejtegetni. Őszintén, ha több évet is utolsóként zár egy alakulat, akkor elkerülhetetlen, hogy legyenek következményei. Sajnos ők ide jutottak."

„Bárki is érkezik hozzájuk, az alapokig le kell ásnia, hogy rájöjjön, miért nem teljesítenek jól, hogy csak az anyagiakon múlik-e, a struktúrán, vagy esetleg a hozzáállásukon. Én őszintén nem tudom. De ki kell ezt deríteni. Előfordulhat, hogy csak az anyagiakon múlik, és ha támogatást kapnak, akkor újra versenyképesek lesznek. Olyasvalakire van szükségük, aki rájön, mi lehet a probléma" – nyilatkozta a Motorsport.comnak.

A névadó szponzorral történt szakítás után az is biztossá vált, hogy változik a Williams idei autójának a festése. A csapat tehát komoly változásokon megy keresztül külsőleg és belsőleg is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik