F1: Minden versenyt megnyerhetünk az idén – Verstappen

Vágólapra másolva!
2023.06.01. 17:08
null
Verstappen (balra) úgy érzi, minden versenyt megnyerhetnek, de Russell (jobbra) ezt megakadályozná (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen nem tartja kizártnak, hogy csapata valamennyi nagydíjon győzelmet arat a 2023-as bajnokságban.

 

 

 

53. SPANYOL NAGYDÍJ
JÚNIUS 2., PÉNTEK
1. szabadedzés: 13.30–14.30
2. szabadedzés: 17.00–18.00
JÚNIUS 3., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.30–13.30
Időmérő: 16.00–17.00
JÚNIUS 4., VASÁRNAP
A verseny (66 kör, 307.236 km) rajtja: 15.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Június 18., 20.00Kanadai Nagydíj, Montreal
Július 2., 15.00Osztrák Nagydíj, Spielberg
Július 9. 16.00
Brit Nagydíj, Silverstone

A Red Bull a csúcson fejezte be az előző bajnokságot, és az ideit is ott kezdte, ráadásul a tavalyi Abu-dzabi Nagydíj óta nem talál legyőzőre. A „vörös bikák" tehát egyelőre veretlenek 2023-ban, és figyelembe véve a nagy előnyüket, nem kizárt, hogy valamennyi fennmaradó versenyen sikert aratnak.

A Formula–1 történetében példátlannak számító győzelmi menetelés megvalósulásában a vb-éllovas Max Verstappen is hisz, igaz, úgy érzi, egy ponton megszakad a sorozatuk annak ellenére is, hogy pusztán a teljesítményüket alapul véve képesek lehetnek az új rekord felállítására.

Pillanatnyilag úgy tűnik, minden versenyt megnyerhetünk az idén, de nagyon valószínűtlen, hogy végül sikerül. Valami bármikor félremehet, kieshetsz, ugyanakkor a puszta tempót figyelembe véve megvalósulhat. Persze lehetnek olyan pályák, amelyeken nem igazán jön ki a lépés, alakulhat szerencsétlenül az időmérőnk, vagy követhetünk el hibát” – magyarázta az egyéni összetett a márkatársa előtt 39 ponttal vezető holland, aki ezt követően beszélt csapata egyeduralmáról is.

„A Formula–1-ben mindig is jelen volt, hogy egy adott alakulat dominál, szóval nincs a mostani helyzetben semmi újdonság. Úgy hiszem, minél tovább marad érvényben egy szabályrendszer, annál inkább összerázódhat a mezőny. Szóval talán erre kellene figyelni. Van egy-egy vagy talán két olyan év, amikor két, esetleg három istálló is harcban van egymással, de összességében ha visszatekintesz, a nyolcvanas, a kilencvenes, a kétezres, vagy a kétezer-tízes évek elejére egészen 2020-ig, akkor mindig egy bizonyos csapat uralkodott" – magyarázta a pályafutása első győzelmét pont Spanyolországban megszerző pilóta.

Verstappen véleményét a Mercedes fiatal brit versenyzője, George Russell is osztotta, de azért reménykedik benne, hogy megtörhetik a Red Bull sikerszériáját. „Mint ahogyan Max is mondta, a puszta tempójukat alapul véve megvan rá az esélyük, hogy minden futamot megnyerjenek. Azonban történhetnek bizonyos dolgok, és én szeretnék hinni benne, hogy egy ponton felvehetjük velük a harcot, és ki tudjuk használni, ha valamilyen szerencsétlenség történik. Nagy kihívás lesz.”

„Egyetértek azzal, amit Max mondott, a Formula–1-ben mindig is voltak egyeduralkodók, és nem igazán tudom, hogyan lehetne elérni, hogy több csapat és versenyző is harcban legyen a bajnokságért. Ez lenne a legjobb a sportág és mindannyiunk számára. Úgy hiszem, a szurkolók is nagyon szeretnék, hogy valóra váljon, azonban nem mindig kapod meg azt, amit szeretnél” – zárta a gondolatait a tavalyi Spanyol GP-n dobogóra álló pilóta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik