F1: Mázli, hogy ilyen jó volt a Magyar Nagydíj – Ecclestone

Vágólapra másolva!
2015.07.29. 14:34
null
A verseny előtt Jules Bianchi tiszteletére megtartott megemlékezés világszerte könnyeket csalt az emberek szemébe (Fotó: Hegedüs Gábor)
Bernie Ecclestone szerint óriási szerencséje a Formula–1-nek, hogy a nyári szünet előtt ilyen jól sikerült a Magyar Nagydíj. Az F1 gazdasági vezetője arra is utalt, hogy nem feltétlenül van szükség átfogó szabálymódosításokra.

„Hihetetlen, csodálatos verseny volt. Ha most megváltoztatnánk a szabályokat, jobb lenne? Mi tette ennyire jóvá ezt a futamot? A körülmények. Felejthetetlen délután volt, remek versennyel, kiváló közönséggel, s itt volt a Bianchi család is. Elképesztő mázlink volt – mondta Ecclestone a motorsport.com-nak. – Az a baj, hogy ritkán van ilyen jó verseny, de ez mindig is jellemezte az F1-et. Az a legviccesebb, hogy a futam előtt beszéltem az egyik Mercedes-vezetővel, és viccből megkérdeztem, lát-e esélyt arra, hogy elrontják a versenyt? Jó munkát végeztek.”

Ecclestone szerint a jelenlegi szabályok megfelelőek, a legnagyobb gond az autók teljesítménye közötti különbség, a Mercedes fölénye miatt túlságosan kiszámítható az idén az F1.

Az angol magángépet küldött Jules Bianchi családjáért Nizzába, s elmondta, miért ragaszkodott hozzá, hogy itt legyenek az elhunyt pilóta hozzátartozói.

„Úgy gondoltam, itt kell lenniük. Ahogy mondani szokták, ha ledob a ló, azonnal vissza kell rá ülnöd. Tudom, hogy Philippe Bianchi szereti az F1-et" – mondta Ecclestone.

A verseny előtti megemlékezés a futamhoz hasonlóan kedvező visszhangot kapott világszerte. Martin Brundle, a Sky Sports kommentátora elárulta, megkönnyezte a megemlékezést, amely közben felcsendült a szomorú hangulatú magyar himnusz is, s még hatásosabbá tette az egészet. Brundle, aki 1994-ben az F1-es mezőny tagja volt, azt mondta, a vasárnapi jelenet még a 21 évvel ezelőtti, Ayrton Senna és Roland Ratzenberger tiszteletére megtartott monacói megemlékezésnél is szívszorítóbb volt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik