F1: Ingatag és könyörtelen a Mercedes hátulja – Bottas

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.03.14. 12:21
null
Bottas nem ugrál örömében az élen zárt tesztnap után (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Mercedes finn pilótája, Valtteri Bottas elmondása szerint a W12-es hátulja nagyon ingataggá vált, s nem bocsátja meg a hibákat.

 

A Mercedes hiába zárta az élen a szombati tesztnapot, több problémával is szemben találta magát, hiszen míg pénteken váltócsere miatt vesztett rengeteg időt, a második nap Lewis Hamilton kötött ki a kavicságyban a szemmel láthatóan nehezen vezethető W12-essel. Az „ezüstnyilak" így a megtett körök tekintetében az utolsó helyen vágtak neki a zárónapnak, amelyen mindkét versenyző autóba ülhet.

A délelőtti szakasz során összesen 84 kört megtevő Valtteri Bottas szombat este úgy nyilatkozott, a kocsi hátulja jelenti a legnagyobb problémát, hiszen jelentősen rontja a W12-es vezethetőségét.

Kicsit nagyobb a szél, mint azt a versenynapokon megszoktuk, de az egyik legnagyobb problémát az autó hátulja jelenti. Eléggé ingatag és könyörtelen. Ezen felül ott vannak az új gumik is, amik eléggé érzékenyek a csúszkálásra, szóval egyáltalán nem könnyű. Most próbáljuk kicsit lenyugtatni a kocsit, hogy gyorsulni tudjunk" – jelentette ki az első tesztnapon összesen hat kört teljesítő, majd szombat délután a leglágyabb keveréken a legjobb időt elérő finn a Motorsport.comnak adott nyilatkozatában.

„Nem fogok örömömben ugrálni csak azért, mert első lettem. Mint mindig, csak arra összpontosítottunk, hogy teljesítsük a tervezett programunkat, és a lehető legtöbbet tanuljuk, nem igazán foglalkozunk a köridőkkel. Fogalmunk sincs arról, hogy a többiek mit tesztelnek, milyen üzemanyagszinttel, vagy épp motormóddal köröznek, szóval nehéz bármit is kiolvasni az eredményekből. Remélhetőleg, az utolsó napon már valamelyest tisztább képet kapunk a hosszabb etapoknak köszönhetően arról, hogy hol is állunk, de ez még mindig csak a tesztről beszélünk" – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik