F1: Hamilton dühös, Bottas legyőzte a török démonokat – nemzetközi sajtóvisszhang

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.10.11. 14:02
null
Valtteri Bottas örülhetett a Török Nagydíj végén (Fotó: AFP)
A nemzetközi sajtó túlnyomó részt Valtteri Bottasnak, a Mercedes finn versenyzőjének magabiztos győzelméről, valamint címvédő és hétszeres világbajnok csapattársának, Lewis Hamiltonnak a csapat stratégiai döntésével szemben megfogalmazott kritikájáról és dühéről írt a vasárnapi Formula–1-es Török Nagydíj másnapján – számolt be róla az MTI.

 

9. TÖRÖK NAGYDÍJ
OKTÓBER 8., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Hamilton 1:24.178
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:23.804
OKTÓBER 9., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Gasly 1:30.447
Időmérő: 1. Bottas 1:22.998
OKTÓBER 10., VASÁRNAP
A verseny: 1. Bottas, 2. Verstappen, 3. Pérez
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Október 24., 21.00Amerikai Nagydíj, Austin
November 7., 20.00Mexikói Nagydíj, Mexikóváros
November 14., 18.00
Sao Pauló-i Nagydíj, Sao Paulo

NAGY-BRITANNIA

Daily Mail:

„Lewis Hamilton elveszítette a vezető pozíciót a világbajnoki pontversenyben, miután a Mercedes csapata félős nyusziként viselkedve kihívta a boxba egy értelmetlen kiállásra. Ezt a sorsfordító döntést ráadásul nyolc körrel az esős Török Nagydíj leintése előtt hozták meg, a futamot pedig végül Valtteri Bottas nyerte meg.”

The Sun:

„Lewis Hamilton a Mercedesre panaszkodott, mert úgy érzi, elvették az esélyét, hogy dobogós helyen végezzen Törökországban. A címvédő attól tart, hogy ez a döntés a világbajnoki diadalába kerülhet. A hétszeres vb-győztes nem tudta elrejteni csalódottságát azért, mert Max Verstappen ismét átvette a vezetést az összetettben, és most hat ponttal előzi meg Hamiltont.”

The Guardian:

„Kétségkívül érezhető, hogy az elmúlt évek legizgalmasabb Formula–1-es világbajnoksága a mostani. A Török Nagydíj szürke, borult égboltja alatt a várakozás súlya nehezedett Lewis Hamilton vállára.”

OLASZORSZÁG

Gazzetta dello Sport:

„Valtteri Bottas nyerte az őrült Török Nagydíjat. A Mercedesnek egy kiválóan versenyző Bottasra volt szüksége, hogy csökkentse a Hamilton versenyautójában végrehajtott motorcsere okozta károkat. Valtteri pedig nem okozott csalódást”.

Corriere dello Sport:

„Több mint egy év várakozás után Valtteri Bottasnak sikerült két számjegyűvé tennie futamgyőzelmeinek a számát. Ez volt pályafutása 10. sikere, miután Verstappen előtt tudott maradni, és ezzel segítette a Mercedest mind a konstruktőri, mind pedig az egyéni világbajnoki pontversenyben”.

SPANYOLORSZÁG

Marca:

„Bottas-fesztivál volt Törökországban, de Verstappen az összetett új éllovasa, mégpedig hat ponttal megelőzve Hamiltont. A finn versenyző eddigi legjobb futamát teljesítette a Mercedesszel, Carlos Sainz pedig szépen zárkózott fel a rajtrács végéről. Verstappen hatpontos előnye a hétszeres világbajnokkal szemben bizonyíték arra, hogy a vb-diadalért zajló küzdelem az idény végéig eltart”.

As:

„Nem mindenkinek kedvez, ha esik az eső. A futamot egy Mercedes nyerte meg, de a taps nem volt olyan hangos a boxban, mert a győzelem közben a másik autóban ülő világbajnoki címvédő a csapatrádión az elhibázott stratégiai döntést kritizálta”.

FRANCIAORSZÁG

L'Équipe:

„Egy évvel azután, hogy ugyanezen a pályán hatszor is megpördült a futam alatt, Bottas nem is találhatott volna jobb módszert a törökországi démonjainak legyőzésére”.

AUSZTRIA

Kronen Zeitung:

„Verstappen lehagyta a frusztrált Lewis Hamiltont”.

SVÁJC

Blick:

„Hamilton mérgesen kérte a csapatrádión, hogy hagyják őt békén. Miközben csapattársa, a Mercedestől az idény végén távozó Valtteri Bottas győzött, Max Verstappen pedig második lett, Lewis Hamilton az ötödik helyezésével hatpontos hátrányba került az összetettben a Red Bull holland versenyzőjével szemben. A brit a Mercedes stratégiai döntését kifogásolta”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik