F1: Ha Vettel helyében lennék, aggódnék – Sainz

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2019.09.04. 12:17
null
Sainz több versenyzőről is kifejtette a véleményét (Fotó: AFP)
Carlos Sainz Jr. a múlt hétvégi F1-es Belga Nagydíjat követően a spanyol Movistarnak adott interjút, amelyben több versenyzőről, a közvetítésekről és a pilótapiac alakulásáról is kifejtette a véleményét.

 

A McLaren spanyol pilótája, Carlos Sainz Jr. feledhető hétvégét futott Belgiumban: motorelemcsere miatt rajtbüntetést kapott, az időmérő első szakaszában búcsúzott, majd a versenyen el sem tudott rendesen rajtolni a Renault-erőforrás meghibásodása miatt. Végül néhány kör után kénytelen volt feladni a versenyt, így pont nélkül távozott Spából.

70. OLASZ NAGYDÍJ
SZEPTEMBER 6., PÉNTEK
1. szabadedzés:11.00–12.30
2. szabadedzés:15.00–16.30
SZEPTEMBER 7., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
SZEPTEMBER 8., VASÁRNAP
Futam: 15.10–17.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Szeptember 22., 14.10
12. Szingapúri Nagydíj
Szeptember 29., 13.10
6. Orosz Nagydíj
Október 13., 6.1035. Japán Nagydíj

A csalódást keltő verseny után a spanyol Movistar készített vele interjút, amelyben a versenyző többek között értékelte a vb-éllovas Lewis Hamilton, illetve Max Verstappen teljesítményét is.

„Hamiltonnak egy kilencest vagy tízest adok. Amióta Nico Rosberg távozott, azóta elképesztően magas szinten teljesít, és a nyomás is kisebb rajta. Verstappen majdnem ugyanolyan jó, ám Belgiumban megint hibázott" – utalt arra Sainz, hogy a Red Bull hollandja a rossz rajtot követően összeütközött Räikkönennel, ami véget is vetett a versenyének már az első kör első szektorában.

„Bottas is folyton ott van a tűz közelében, azonban végül valahogy sosem sikerül neki. Magas szinten teljesít ő is, de Hamiltonban van valami, amit nem nagyon lehet megmagyarázni. Nagyon higgadt, mintha csak egy szivart szívna el futam közben" – élt szemléletes hasonlattal, majd elárulta, egyáltalán nem lepte meg, hogy Esteban Ocon jövőre a Renault-val tér vissza, ám az már annál inkább, hogy nem Daniel Ricciardo, hanem Nico Hülkenberg helyén.

„Nem lepett meg, hiszen tavaly sok történetet hallottam a Renault-nál. Nagyon meg szerették volna szerezni Ocont, és az, hogy ráadásul francia is, csak grátisz volt. Viszont azon meglepődtem, hogy így elengedték Hülkenberget. Igazából nem tudott előnyt kovácsolni az idény első versenyein Ricciardóval szemben" – magyarázta, és a Spában a pályafutása első futamgyőzelmét jegyző Charles Leclerc-ről is beszélt, majd elmondta, miért nincs könnyű helyzetben Sebastian Vettel.

„Ha Vettel helyében lennék, aggódnék. Főleg a vasárnapok miatt. Hiszen az, hogy egy olyan fiatal versenyző, mint Leclerc, legyőzi őt szombatonként, rendben van. Azonban ha Leclerc-nek a versenyen is megvan ez a tempója, az már aggodalomra ad okot" – jelentette ki, és ezt követően kritikával illette a közvetítéseket is.

„Néha, amikor otthon visszanézem a versenyeket, mérges leszek, mivel elég kevésszer látom magamat a közvetítésben. Amikor Ausztriában például a huszadik helyről egészen a nyolcadikig kapaszkodtam fel, nem mutattak belőle semmit – fakadt ki, és kicsit odaszúrt a Red Bullnak is. – Teljesen jól vagyok, egyáltalán nem hiányzik a Red Bull, egyszerűen rosszkor voltam rossz helyen" – mondta Sainz, aki pályafutása kezdetén 56 versenyt töltött el a Toro Rosso kötelékében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik