F1: Előzetesen azt vártuk, hogy a Williams mögött leszünk – Schumacher

Vágólapra másolva!
2021.05.09. 12:07
null
Schumacher a várakozásokon felül teljesített (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Haas német újonca, Mick Schumacher remek időmérőt teljesített a Spanyol Nagydíjon, s az előzetes várakozásokkal ellentétben az egyik Williams előtt tudott végezni. A német bízik benne, hogy a folytatásban sikerül bejutnia a kvalifikáció második szakaszába is.

 

Mick Schuamcher múlt héten végig nyomást helyezett a Williams kanadai pilótájára, Nicholas Latifire, majd a verseny hajrájában kihasználta a vetélytárs megingását, és maga mögé utasította a papíron gyorsabb autót. A Haas német újonca most szombaton aztán az időmérőn is megelőzte williamsest, miközben csapata előzetesen nem gondolta, hogy megszorongathatja a grove-iakat.

51. SPANYOL NAGYDÍJ
MÁJUS 7., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:18.504
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:18.170
MÁJUS 8., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:17.835
Időmérő: 1. Hamilton 1:16.741
MÁJUS 9., VASÁRNAP
A verseny (66 kör, 308.424 km) rajtja: 15.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 23., 15.00 Monacói Nagydíj, Monte-Carlo
Június 6., 14.00
Azeri Nagydíj, Baki
Június 13.Török Nagydíj, Isztambul

Nagyon elégedettek vagyunk, ez volt az egyik legjobb szombatunk, valamint kvalifikációnk. Sikerült elérnünk azt, amit szerettünk volna azt követően, hogy nagy változtatásokat hajtottunk végre a kocsin péntekről szombatra. Határozottan jó döntést hoztunk. Úgy érzem, hogy én és a csapat is mindent jól csinált, hogy eljussunk erre a szintre. Előzetesen azt vártuk, hogy a Williams mögött leszünk, és most itt vagyunk az egyik Williams előtt. Most emelnünk kell a tétet, és közelednünk kell a Q2-höz, úgy hiszem, jól haladunk, hogy sikerüljön" – emelte ki a csapattársának csaknem hét tizedet adó versenyző.

„Ez reális cél, és nem lennék elégedett, ha nem jönne össze az idén. Keményen dolgozunk rajta, és valószínűleg lesznek még olyan pályák, amelyek jobban fekszenek nekünk. Bár a spanyolországi nem tartozik a legjobb pályáink közé, így is sikerült egész jó köridőt elérnünk, és igazán közel kerültünk Kimihez (Räikkönen). Elégedettek lehetünk, és remélem, hogy az év hátralevő részében sikerül bejutnunk a második szakaszba" – magyarázta, ugyanakkor elismerte, hogy egy tökéletes körrel az Alfa Romeo finnjét is elkaphatta volna.

„Folyamatosan javulunk, és fontos lesz, hogy ez a folytatásban is így legyen. Természetesen az előrelépések mértéke egy idő után kisebb lesz, de így is igyekszünk a helyes irányba haladni, vagyis előre!" – tette hozzá a 15 órai versenynek a 18. rajkockából nekivágó Schumacher.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik