F1: egyelőre tanácsadóként tért vissza Ross Brawn

Vágólapra másolva!
2016.11.04. 19:00
Sokszor merült fel Ross Brawn neve az utóbbi időben különböző pozíciók kapcsán, azonban a volt csapatfőnök nemrégiben elmondta, milyen szerepkörben láthatjuk őt a jövőben.

Ross Brawn a 2013-as szezon végén hagyta el a Mercedest és magát a Formula–1-et. Azóta többször felröppent a visszatérésének a híre, legutóbb a Ferrari kapcsán, azonban Brawn a közelmúltban leszögezte, hogy ha újra munkát is vállal az F1-ben, azt nem valamelyik csapatnál teszi.

Korábban az is szóba került, hogy Ross Brawn lehet az, aki átveszi Bernie Ecclestone helyét, és így a sportág első embere lesz, ezt azonban hamar cáfolták, ugyanis Brawn inkább a Formula–1 jövőjéért szeretni tenni az FIA-val együttműködve. Ehhez az új tulajdonoson, a Liberty Medián át vezethet az út, az amerikai vállalat pedig már fel is vette a kapcsolatot Brawnnal.

„A Liberty Media egyelőre nem vállal sok kötelezettséget. Tanácsadóként segítem őket abban, hogy jobban megismerjék az F1-et, de mindössze ennyiről van szó" – nyilatkozta a 61 éve szakember a BBC Sportnak.

Arra, hogy ez pontosan mit jelent, valószínűleg csak a jövő év elején kaphatunk választ, ugyanis az amerikai vállalat akkor ejti meg azt a nyolc milliárd dolláros üzletet, amellyel a Formula–1 többségi tulajdonosává válik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik