F1: az Aston Martinnál tér vissza a korábbi McLaren-főnök

Vágólapra másolva!
2021.09.21. 18:33
null
Whitmarsh újra a cirkuszban (Fotó: AFP)
A McLaren egykori csapatvezetője 2014-ben távozott a wokingiaktól és a Formula–1-ből, s most hét év után Lawrence Stroll csapatánál tér vissza a száguldó cirkuszba. Martin Whitmarsh lesz az Aston Martin Performance Technologies vezérigazgatója, s munkakörének leírása szerint hivatalosan a cég Formula–1-es projektjének és közúti autói technológiájának összefogása vár rá. Kevésbé hivatalosan pedig az F1-es csapatfőnök Ottmar Szafnauer és az istálló tulajdonosa, Lawrence Stroll közötti kapocs lesz.

Martin Whitmarsh 1989-tól 2014-ig dolgozott a McLaren F1-es istállójánál különböző beosztásokban, utolsó hat évében már ő volt az istálló csapatfőnöke.

Az Aston Martin tulajdonosa, Lawrence Stroll elárulta, Whitmarsh „az ideális ember” arra, hogy sikerre vezesse az alakulatot a Formula–1-ben.

„Martin hosszú és sikeres pályafutást tudhat magáénak, ráadásul már bizonyította, hogy a Formula–1-ben is tud nyerni” – fogalmazott Stroll.

Whitmarsh 2014-es távozása után a vitorlázók Amerika-kupáján részt vevő brit csapat, az INEOS Team UK ügyvezetője lett, miközben több, F1-gyel kapcsolatos tanácsadói posztot is betöltött a háttérben.

„Ha nem hinnék benne, hogy megvalósítható Lawrence Stroll azon egyszerű terve, hogy az Aston Martinnal világbajnoki címet szerezzen a Formula–1-ben, nem lennék itt. Tudom, mire van szükség a győzelemhez az F1-ben, és szilárdan hiszem, hogy Lawrence vezetői képességével és a csapatnál dolgozók eltökélt munkájával ez lehetséges is” – idézte az istálló hivatalos közleménye az újonnan érkező Whitmarsh szavait.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik