F1: „Apró, biztató jelek Schumacher állapotában”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.12. 09:45
null
December 29. óta fekszik mesterséges kómában Schumacher – és szorítanak érte a szurkolók (Fotó: Reuters)
Sabine Kehm, Michael Schumacher menedzsere a család nevében írásos, hivatalos közleményt adott ki a síbalesete óta mesterséges kómában fekvő hétszeres Formula–1-es világbajnok állapotáról.

„Továbbra is bízunk abban, hogy Michael kibírja, és felébred. Vannak apró, biztató jelek, ugyanakkor azzal is tisztában vagyunk, hogy rendkívüli türelemmel kell lennünk” – írja Kehm.

SCHUMACHER 20 KILÓT FOGYOTT?

Michael Schumacher már csak 55 kiló, miután betegágyán húsz kilót fogyott az egyik olasz újság szerint.

A La Gazzetta dello Sport annak kapcsán írt erről, hogy a december 29-én síbalesetet szenvedett hétszeres világbajnok Formula–1-es pilóta családja továbbra is bízik Schumacher felépülésében.

Pár napja a londoni The Telegraph ugyanakkor arról cikkezett, hogy „reménytelen az állapota”, és csak a csoda segíthet a 45 éves Schumacheren. (MTI)

„A kezdetektől biztos volt, hogy ez egy hosszú és nagyon nehéz harc lesz. Michael sérülései súlyosak. Nagyon nehezen tudjuk mi is felfogni, hogy Michael, aki annyi veszélyes szituációból sértetlenül került ki, ilyen borzalmasan megsérült egy banális balesetben.”

Sabine Kehm ismét megköszönte a család nevében a szurkolók támogatását, és mindenkit arra kért, hogy tartsa tiszteletben a Schumacher família magánszféráját.

„A család minden energiáját arra fordítja, hogy segítse Michaelt. Rendületlenül hiszünk abban, hogy megnyeri küzdelmét.”

Schumachert – aki 2012 végén vonult vissza véglegesen a Formula–1-től – a franciaországi Méribelben történt balesete után súlyos fejsérülésekkel szállították kórházba, kétszer megoperálták, azóta mesterséges kómában tartják, s január végén kezdték el fokozatos felébresztését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik