F1: A vezetési stílusom nem passzol a Red Bullhoz – Pérez

Vágólapra másolva!
2021.05.07. 12:41
null
Pérez Verstappen beállításaira hagyatkozik (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull mexikói versenyzője, Sergio Pérez elismerte, új csapattársa, Max Verstappen beállításait kénytelen követni, hogy ne tévessze el az irányt.

 

Sergio Pérez már az idény előtt kijelentette, hogy legalább öt versenyre lesz szüksége ahhoz, hogy a legjobbját tudja nyújtani új csapatánál, a Red Bullnál. A mexikói eddig 21 pontot gyűjtött össze szemben Max Verstappen 61 pontjával, s elmondása szerint a korlátozott tesztlehetőség mellett tovább nehezíti a dolgát, hogy vezetési stílusa egyáltalán nem passzol az RB16B-hez.

51. SPANYOL NAGYDÍJ
MÁJUS 7., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:18.504
2. szabadedzés: 15.00–16.00
MÁJUS 8., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
MÁJUS 9., VASÁRNAP
A verseny (66 kör, 308.424 km) rajtja: 15.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 23., 15.00 Monacói Nagydíj, Monte-Carlo
Június 6., 14.00
Azeri Nagydíj, Baki
Június 13.Török Nagydíj, Isztambul

Először is hozzá kell szoknom az autó működéséhez. Nagyon kevés pályaidő áll a rendelkezésünkre, hiszen amellett, hogy csökkentették a tesztlehetőséget, a szabadedzések ideje is lerövidült. Minden nagyon gyorsan történik. Nehezebb bizonyos feladatokat elvégezni, amelyekre korábban volt még idő, most csak futunk pár etapot, és vége is a napnak. Ugyanakkor Max személyében nagyon erős referenciapontom van. Ő ugyanis az első szabadedzés kezdetétől fogva száztíz százalékot hoz ki az autóból. Először nekem is erre a szintre kell eljutnom. Nincs értelme, hogy más irányt kövessek, mert csak eltévednék. Szóval nagyon hasonló alapokkal dolgozom, mint a csapattársam" – mondta a Motorsportnak adott nyilatkozatában.

Bár nem értem el fantasztikus eredményt Portugáliában, jó volt a versenytempóm, ami nagy előrelépés. Azonban ennél is fontosabb, hogy egyre inkább értem a kocsi működését" – tette hozzá a mexikói, aki a RacingNews365-nek azt is elismerte, vezetési stílusa egyáltalán nem passzol az Red Bullhoz.

Amit korábban csináltam a versenyeken, az ezzel az autóval egyszerűen nem működik. Ez olyan, mintha újrakezdenék egy viadalt, és tudnám, hogyan álljak hozzá, hogyan hozzam ki a maximumot a gumikból, valamint az autóból, de mindezek nagyon különböznek attól, mint amihez eddig szoktam" – magyarázta, és részletesebben felfedte, hogy miben követi a csapattársat.

„Az autók mechanikai és aerodinamikai beállításairól van szó. Köridők tekintetében közel vannak egymáshoz, de az a lényeg, bizonyos területeken miként érik el ezt az időt. Például ott van a sebesség, amit beviszünk a kanyarba. Néhány autónál erre fektetik a hangsúlyt, míg másoknál a tapadásra, valamint a kanyarokból történő kigyorsításra" – tette hozzá.

Pérez a kilencedik helyen zárt a Spanyol Nagydíj első szabadedzésén – 812 ezredet kapott másodikként végző márkatársától.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik