F1: „A Red Bull talán rosszabb volt tavaly, mint a Ferrari”

Vágólapra másolva!
2021.01.11. 11:55
null
Jos Verstappen örülne, ha fia egy csapatban versenyezne Hamiltonnal (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull-pilóta Max Verstappen édesapja, Jos Verstappen szívesen látná fiát a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton mellett versenyezni.

 

Max Verstappen tavaly sorozatban a második évben zárt a harmadik helyen az egyéni összetettben, míg aktuális csapattársai top 5-ön kívül végeztek és távozni kényszerültek a Red Bulltól. A holland édesapja, Jos Verstappen szerint a legutóbb elküldött Alexander Albon ráadásul egyáltalán nem olyan rossz, mint amilyennek tűnt, hiszen az alsóbb kategóriákban bizonyította tehetségét, így nagy hátránya inkább azt emelte ki, fia mennyire túlteljesített az autóhoz képest.

Max mindig száztíz százalékot nyújt. Ezért is olyan nehéz megítélni, mennyire erős az autó, amit vezet. A Red Bull talán rosszabb volt tavaly, mint a Ferrari. Ezt senki sem tudhatja. A viszonyítási alapot egyedül Max csapattársa jelentheti. Albon egyáltalán nem volt rossz az alsóbb kategóriákban, jól teljesített. Tavaly azonban elég nagy volt a lemaradása Maxhoz képest" – magyarázta a Formule1.nlnek adott nyilatkozatában, majd kitért arra is, kit tart a mezőny legjobbjának.

Nem bánnám, ha Max Lewis Hamilton csapattársa lenne. Ezzel szerintem mindent elmondtam. A legjobb az lenne, ha egy csapatban versenyeznének, akkor tényleg össze lehetne hasonlítani őket, és kiderülne, ki a jobb" – mondta, s hozzátette, hogy Hamilton a mclarenes időszakban egyáltalán nem volt olyan sérthetetlen, mint manapság.

Verstappen csapattársa a mostani idényben az Aston Martintól távozó Sergio Pérez lesz, míg Hamilton továbbra sem írta alá a szerződéshosszabbítását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik