F1: a McLaren további fejlesztésekkel győzné le a Ferrarit

Vágólapra másolva!
2021.05.13. 11:56
null
A McLaren előnye már csak öt pont a Ferrari előtt (Fotó: AFP)
A Formula–1-es McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl tudja, hogy csapatának újabb fejlesztésekkel kell előállnia ahhoz, hogy továbbra is harcban lehessen a konstruktőri harmadik helyért.

 

A McLaren jól kezdte az idényt, s négy nagydíjat követően a konstruktőri tabella harmadik helyén áll, ám előnye nem számottevő, mindössze öt pont a negyedik Ferrari előtt. Bár a wokingiak Portugáliába hoztak fejlesztéseket, s a Spanyol Nagydíj hétvégéjén is kipróbáltak bizonyos frissítéseket, a Circuit de Catalunyán egyértelműen előttük járt a rivális.

A brit istálló csapatfőnöke, Andreas Seidl is érzi a fenyegetést, s úgy tervezi, csapata a következő versenyekre is hoz újdonságokat annak érdekében, hogy továbbra is legyen esélye a harmadik pozícióra.

Az első teszt óta folyamatosan hoztunk fejlesztéseket, hogy növeljük a teljesítményt. Bevetettünk frissítéseket Portimaóban, illetve kipróbáltunk néhány újdonságot a szabadedzéseken is Spanyolországban, és a tervek szerint a következő helyszínekre is viszünk új elemeket. Ugyanakkor már nem vagyunk messze attól a ponttól, hogy teljesen átváltsunk a jövő évi autó fejlesztésére. Szóval a további frissítések leginkább attól függ majd, hogy úgymond lógnak-e még alacsonyan gyümölcsök" – utalt arra, hogy azokra a frissítésekre összpontosítanak, amelyek kevesebb időbefektetéssel hozhatnak egyértelmű előrelépést.

De úgy hiszem, hogy James (Key) pontosan tudja, mikor akar átállni a következő idényre. Nyilván nagyon kiélezett közöttünk a harc, különösképpen a Ferrarival, szóval fontos, hogy a folytatásban is hozzunk újdonságokat annak érdekében, hogy életben tartsuk a reményeinket a csapatbajnoki harmadik helyre" – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik