F1: a közeli folyó áradása miatt kiürítették az imolai versenypályát

Vágólapra másolva!
2023.05.16. 20:01
null
Áll a víz a pálya több pontján is (Fotó: Twitter)
Az Olaszországot sújtó esőzések miatt a Formula–1-es Emilia-romagnai Nagydíjnak otthont adó imolai versenypálya közelében lévő Santerno folyó megáradt, ezért mindenkinek el kellett hagynia a hétvégi futam helyszínét.

 

A helyi hatóságok kedden szólították fel az F1-es világbajnokság már helyszínen tartózkodó dolgozóit, hogy elővigyázatosságból hagyják el az aszfaltcsíkot.

A versenypályán az autók ugyan péntekig nem köröznek, de a csapatok technikusainak már ez előtt fel kellene építeniük az istállók és a szponzorok kiszolgáló épületeit.

A helyszínről készült fényképek és videófelvételek tanúsága alapján víz hömpölyög a pálya több pontján, a bokszutcában is áll a csapadék. A La Gazzetta dello Sport napilap beszámolója szerint a környező utak közül több is víz alá került, ezeket lezárták.

Az olasz polgári védelem piros riasztást adott ki az északi területeket sújtó időjárás miatt, míg a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny pénteki, 13. szakaszát a lavinaveszély miatt lerövidítették, és a mezőny nem mássza meg az idei kiírás legmagasabb hegyét, a 2469 méteres Szent Bernát-hágót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik