F1: Csou átugratta a gumifalat, Albon „flipperezett” – videón a rajt utáni esetek!

Vágólapra másolva!
2022.07.03. 16:48
null
Csou (középen) óriási balesetet szenvedett (Fotó: AFP)
Ijesztő baleset miatt rögtön a rajt után félbeszakították a Formula–1-es Brit Nagydíjat, mert még az első kanyar előtt oldalról nekiütközött George Russell Mercedese Csou Kuan-jü Alfa Romeójának, a kínai autója fejtetőre állt, a bukókerete megsemmisült, így csúszott métereken át, majd a bukótér végi gumifalon átpattanva a kerítés fogta meg az autót. Eközben Alexander Albon is nagy balesetbe keveredett bele.

 

Az ütközés után szinte azonnal bemutatták a piros zászlót, ráadásul a mezőnyben Sebastian Vettel meglökte Alexander Albont, aki kiütötte Esteban Ocont, és Cunoda, valamint a Russell és Csou által közrefogott Pierre Gasly autója is megsérült.

A BALESET VIDEÓN

A balesetet követően Csou autóját a televíziós közvetítés során sokáig nem mutatták, az esetet nem ismételték, ami általában nem jelent sok jót. Végül aztán kiderült, a kínait sikerült kiszabadítani az Alfa Romeóból, eszméleténél van, sőt, a futam újraindítása előtti percekben az istállója már azt közölte: semmilyen csonttörése sincs, beszél, kommunikál, vagyis gyakorlatilag súlyos sérülés nélkül megúszta az évad eddigi legnagyobb balesetét.

Nem járt ilyen szerencsésen a williamses Alexander Albon, akit előbb Vettel lökött meg hátulról, majd Esteban Ocon és Cunoda Juki is nekiütközött. A thaiföldi versenyző is eszméleténél maradt, s az eset után őt is a pálya egészségügyi központjába szállították, ám őt további kivizsgálás céljából kórházba szállították.

ALBON BALESETE


A FUTAM ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik