F1: Vandoorne türelmetlen, nem vár örökké a McLarenre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.02. 20:26
Kezd elfogyni a türelme Stoffel Vandoorne-nak, a McLaren-Honda tartalékversenyzőjének, aki jövőre mindenképp állandó versenyzői ülést szeretne a királykategóriában.

Vandoorne 2013-ban csatlakozott a McLaren fiatal versenyzőket támogató programjához, a 2014-es szezon óta pedig a csapat tartalékversenyzőjeként utazik el minden egyes versenyhétvégére. Miután Fernando Alonso a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon hatalmas balesetet szenvedett és kihagyta a soron következő bahreini versenyt, Vandoorne helyettesítette őt, ráadásul megszerezte a csapat első pontját a 2016-os szezonban. Azóta viszont nem kapott lehetőséget az F1-ben, de a McLarennek választania kell: maradjon Jenson Button, vagy jöjjön a belga?

„Egyértelműen ez a célom – szögezte le. – Nem hiszem, hogy olyan helyzetben vagyok, hogy bárhol is el kéne fogadnom egy tartalékversenyzői pozíciót. Mindenképp versenyezni akarok jövőre. Jelenleg száz százalékig erre fókuszálok."

Vandoorne elismerte, hogy ha ez nem sikerülne, akkor is lenne mivel foglalkoznia jövőre, de már nagyon várja, hogy a McLaren vezetősége meghozza a döntést, ő pedig megkapja a versenyzői ülést, amelyre régóta vár.

„Magabiztos vagyok, mert más lehetőségeim is vannak, de teljes mértékben azon dolgozom, hogy jövőre ott legyek a rajtrácson. Beszéltünk már erről a McLarennél, alakulgat a dolog, de a döntés megszületése után gyorsul fel igazán. Remélem, minél gyorsabban eljutunk idáig, szóval hamar kitalálják, hogyan tovább" – mondta Vandoorne.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik