Úgy tűnik, életben marad a Campos

Vágólapra másolva!
2010.02.20. 14:24
A jelek szerint ott lehetnek a rajtrácson a Campos autói az idei Formula–1-es idénynyitón, a márciusi Bahreini Nagydíjon. A spanyolországi székhelyű újoncistálló bejelentette, hogy megállapodott részvényesével, José Ramón Carabantéval, aki a Campos főtulajdonosa lett.
A jelek szerint Bruno Senna bemutatkozhat az F1-ben (Fotó: Action Images)
A jelek szerint Bruno Senna bemutatkozhat az F1-ben (Fotó: Action Images)

A korábbi spanyol F1-es pilóta, Adrián Campos által alapított csapat székhelye Carabante hatalomátvétele után is Spanyolországban marad, a főnöke pedig az a Colin Kolles lesz, aki korábban a Midlandet, a Spykert és a Force Indiát is irányította.

„Szeretnék köszönetet mondani Bernie Ecclestone-nak, aki végig teljes mellszélességgel támogatott minket annak érdekében, hogy életben maradjunk – hálálkodott Carabante a Formula–1 első számú vezetőjének. – Folyamatosan az idő ellen harcolunk, és a célunk az, hogy két versenyképes autóval indulhassunk Bahreinben. Még rengeteg kemény munka áll előttünk, de nagyon várjuk már az F1-es bemutatkozásunkat, és sikeres szezonban bízunk.”

Minden szépnek és jónak tűnik tehát, Kolles szerint azonban nem ártana még jobb anyagi helyzetbe kerülniük, hogy garantálni tudják a bahreini részvételt.

„Nem tudtam ellenállni egy ekkora kihívásnak, felvillanyozott, hogy csatlakozhatok ehhez a csapathoz – nyilatkozta a Campos élére frissen kinevezett német csapatfőnök. – A következő tíz napban át kell tekintenünk a helyzetünket, és újabb támogatót kell találnunk, amellyel biztosítva lenne az első futamon való szereplésünk, valamint az egész éves működésünk.”

Az istállónak jelenleg egy pilótája van a brazil Bruno Senna személyében; mellé a hírek szerint José María Lópezt akarják megszerezni, annak ellenére, hogy az argentin versenyzőt szerződést köti a US F1-hez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik