Bernie Ecclestone azt akarja, hogy Felipe Massa legyen a világbajnok

Vágólapra másolva!
2009.01.16. 19:01
Bernie Ecclestone azt szeretné, ha Felipe Massa lenne a száguldó cirkusz következő világbajnoka – hiszen már tavaly is neki szorított. A Formula–1 közvetítési jogainak tulajdonosa emellett ismét szóba hozta javaslatát, miszerint a legtöbb futamot nyerő pilóta lenne a világbajnok.
Luca Di Montezemolo, Tamara Ecclestone és Bernie Ecclestone beszélgetnek
Fotó: Reuters
Luca Di Montezemolo, Tamara Ecclestone és Bernie Ecclestone beszélgetnek
Luca Di Montezemolo, Tamara Ecclestone és Bernie Ecclestone beszélgetnek
Fotó: Reuters
Luca Di Montezemolo, Tamara Ecclestone és Bernie Ecclestone beszélgetnek

A 2009-ES BEMUTATÓK

Január 12. Ferrari
Január 15. Toyota
Január 16. McLaren-Mercedes
Január 19. Renault és Williams
Január 20. BMW Sauber
Február 9. Red Bull
Március eleje Force India
Bernie Ecclestone szerint a Ferrari brazil pilótája, Felipe Massa balszerencsés volt, hogy az utolsó futamon egy ponttal elbukta a világbajnoki címet – annak ellenére, hogy több futamot nyert Lewis Hamiltonnál.

„Már tavaly is reméltem, hogy Felipe nagy eredményt ér el, végül második lett, így remélem idén sikerül neki a győzelem” – mondta a 78 éves angol sportvezető a Ferrari hagyományos év eleji sítáborában, az olaszországi Madonna di Campiglióban.

„Hamilton balszerencsésen bukta el a vébé-címet 2007-ben, majd egy évvel később nyert. Felipe balszerencsésen veszített 2008-ban, remélem, 2009-ben ő nyer majd” – mondta Ecclestone, majd beszélt dédelgetett tervéről, nevezetesen a pontverseny eltörléséről is.

Ecclestone ötlete szerint az a pilóta lenne a világbajnok, aki a legtöbb futamot nyeri, tehát az új szabályozás szerint 2008 világbajnoka nem az eggyel több pontot gyűjtő Lewis Hamilton, hanem az eggyel több futamgyőzelmet arató Felipe Massa lenne (az angolt ötször, a brazilt hatszor intették le elsőként a kockás zászlóval).

„Felejtsék el az aranyérmet” – mondta Ecclestone, korábbi kijelentésére utalva, miszerint a futamgyőztes aranyérmet, a dobogósok pedig ezüst- és bronzérmet kapnának. „Nem az érmekről van szó, csak azt gondolom, hogy annak a pilótának kell világbajnoknak lennie, aki a legtöbb futamot nyeri meg.”

„Sajnálom hogy ezt kell mondanom, de az érintett is elismerné, hogy így van: tavaly Hamilton sok esetben meg sem próbált győzni a második helyről, mert két plusz pontért nem éri meg kockáztatni. Azt akarom, hogy a pilóták vállalják a kockázatot.”

Ecclestone még azt is fontosnak gondolta kihangsúlyozni, hogy nem azért tartózkodott Madonna di Campiglióban, hogy a Scuderia elnökével, Luca di Montezemolóval tárgyaljon. „Nem azért jöttem, hogy találkozzam vele. Hogy őszinte legyek, ez csak nyugis hétvége számomra.” A kép alapján azonban úgy tűnik, Montezemolo egyáltalán nem bánta, hogy Ecclestone-t lánya, Tamara is elkísérte.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik