A Renault-főnök Briatore érdeklődik Danica Patrick után

Vágólapra másolva!
2008.04.23. 16:58
Az elmúlt hétvégén Danica Patrick megnyerte a Motegiben rendezett Indy Japan 300 névre keresztelt japán IndyCar futamot, ezzel a sorozat történetében az első női győztes lett. Sikerére Európában is felfigyeltek, olyannyira, hogy nem elképzelhetetlen, hogy a jövőben a Formula-1-ben versenyezhet.
Lehet, hogy Danica Patrick hamaroisan már egy Renault-ban találja magát
Fotók: Imago (archív)
Lehet, hogy Danica Patrick hamaroisan már egy Renault-ban találja magát
Lehet, hogy Danica Patrick hamaroisan már egy Renault-ban találja magát
Fotók: Imago (archív)
Lehet, hogy Danica Patrick hamaroisan már egy Renault-ban találja magát
A 26 éves Danica Patrick persze a tengerentúlon hatalmas sztár, első Indycaros szezonjában, 2005-ben rögtön az év újoncának választották, és azóta is minden évben begyűjti a közönség-kedvencnek járó év végi díjat.

A japán versenyt megnyerő Patricknak az egykori kiváló versenyző, Hans-Joachim Stuck szép F1-es karriert jósolt, egyben visszaemlékezett egy 2002-es tesztelésre, amikor a BMW-t vezető Patrick kenterbe verte a férfiakat.

A száguldó cirkusz legszebb versenyzője lehet
A száguldó cirkusz legszebb versenyzője lehet
„A leggyorsabb férfi versenyzőink kétszer jöttek ki a legpuhább gumiért, hogy tartani tudják a tempóját. Pokoli gyors volt. Egy év GP 2 és némi tesztelés után megállná a helyét a mezőnyben” – fogalmazott Stuck, aki szerint jót tenne egy női versenyző a száguldó cirkusznak.

Stuck szavai egybecsengenek a Forma-1 korlátlan ura, Bernie Ecclestone által elmondottakkal, szerinte ugyanis Danica Patrickkal újra meg lehetne próbálni az USA-t meghódítani. Az elmúlt hét szezon után idén először fordul elő ugyanis, hogy kimaradt a versenynaptárból az indianapolisi futam, és ezzel együtt az F1 kiszorult az USA-ból.

„Nagyon hiányzik egy női pilóta a mezőnyből, és Danica tökéletes lenne, hiszen nemcsak jól és gyorsan vezet, de még kulcsa is van az amerikai piac felé” – mondta Ecclestone.

Az amerikai piac érdekli a Renault-t is, a francia autógyár növelni szeretné a tengerentúli eladásait. Az USA-ban rendkívüli reklámértékkel bíró Patricknél ideálisabb választást pedig nehéz elképzelni.

A SportBild értesülései szerint egyébként Flavio Briatore a Renault F1-es csapatának főnöke már elgondolkodott Patrick esetleges megszerzéséről, az őt foglalkoztató Andretti Green Racing azonban egyáltalán nem biztos, hogy hajlandó megválni az aranyat érő pilótától.

Mindenesetre tudva azt, hogy az utolsó női Formula-1-es pilótához nem is kevés köze volt Briatorénak, elképzelhető, hogy az átlagosnál több követ mozgat meg Patrick megszerzéséért.

Hogy a Renault szándékaiból mennyi valósul meg végül azt csak az idő fogja meghatározni, egyelőre annyi biztos, hogy a francia csapat két versenyzője jelenleg Fernando Alonso és Nelson Piquet. Na persze, ha valamelyikük távozik...

OLVASSA EL ÖSSZEÁLLÍTÁSUNKAT A FORMULA–1 EDDIGI NŐI VERSENYZŐIRŐL!

PATRICK SZERENCSÉS KIMENETELŰ BALESETE

---- N ---- N
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik