Nelsinho Piquet nem titkolja álmát, világbajnok akar lenni!

Vágólapra másolva!
2007.12.21. 16:47
Nelsinho Piquet apja nyomdokaiba akar lépni, nem titkolja, legfőbb célja, hogy a lehető legrövidebb időn belül megnyerje a Formula-1-es világbajnokságot. A brazil versenyző tudja, a 2005-ben és 2006-ban győztes Fernando Alonso lehet az egyik legnagyobb ellenfele, de leendő csapattársát is felül kívánja múlni.
Nelsinho Piquet világbajnok akar lenni
Reuters
Nelsinho Piquet világbajnok akar lenni
Nelsinho Piquet világbajnok akar lenni
Reuters
Nelsinho Piquet világbajnok akar lenni

„Azért jöttem, hogy nyerjek – kezdte nyilatkozatát a háromszoros F1-es világbajnok Nelson Piquet fia, majd így folytatta: - Képes vagyok arra, hogy világbajnok legyek.”

Az ifjabb Piquet idén tesztpilótaként segítette a Renault-csapat munkáját, jövőre azonban már a McLaren-Mercedestől kiebrudalt Fernando Alonso oldalán harcolhat a sikerért a száguldó cirkusz futamain.

„Természetesen gyorsabb szeretnék lenni nála. Alig ismerem őt, de egy csapatért dolgozunk, ezért sem szeretném, ha harcolnunk kellene a pályán kívül is. Valószínű, hogy kapcsolatunk egyre jobb lesz a szezon előrehaladtával”.

Nelson Piquet ezzel utalt arra, hogy Alonso viszonya gyorsan megromlott a McLarennél Lewis Hamiltonnal, a szezon harmadától kezdve már nem csak a futamokon harcoltak, hanem a pályán kívül is. Ennek lett a következménye a szerződésbontás, és a kétszeres világbajnok spanyol klasszis visszatérése a régi csapatához.

„Nem hiszem, hogy jövőre elkövetné ugyanezt a hibát” – jegyezte meg Nelsinho Piquet, aki ezek szerint mindenképpen jó kapcsolatra törekszik leendő csapattársával.

Nelson Piquet úgy véli, fia rendelkezik az F1-es diadalokhoz szükséges képességekkel.

„Pályafutása összes állomását sikerek övezték. Így nincs okom arra, hogy azt feltételezzem, most nem nyerhet” – jegyezte meg a háromszoros világbajnok.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik