Elkelt Ralf Schumacher helye, Glock lesz Trulli csapattársa

Vágólapra másolva!
2007.11.19. 11:47
A várakozásoknak megfelelően a GP2-es sorozat idei bajnoka, Timo Glock lesz Jarno Trulli csapattársa a 2008-as Formula-1-es világbajnokság során. A német versenyző szerződtetését hétfőn jelentette be a Toyota.
Timo Glock nyerte idén a GP2-es sorozatot
www.autosport.com
Timo Glock nyerte idén a GP2-es sorozatot
Timo Glock nyerte idén a GP2-es sorozatot
www.autosport.com
Timo Glock nyerte idén a GP2-es sorozatot

A jelentős F1-es verseny- és teszttapasztalatokkal rendelkező Glockot már hónapokkal ezelőtt hírbe hozták új munkaadójával, de eddigi istállója, a BMW-Sauber is igényt tartott volna szolgálataira. Sőt, mindkét csapat közölte, a pilóta érvényes szerződéssel rendelkezik a következő idényre. A száguldó cirkusz kontraktusaival foglalkozó testület (CRB) a múlt héten a Toyotának adott igazat, így minden akadály elhárult a megállapodás érvényesítése elől.

„Nagyszerű érzés, hogy ismét Formula-1-es versenyző lehetek, nagyon várom az új kihívást” – mondta Glock.

A 25 éves pilóta 2004-ben tesztelt a Jordannel, majd négy futam erejéig az F1-es nagydíjakon is szerepelt. A következő évben a ChampCar-sorozatban kapott lehetőséget, majd 2006-an negyedik helyen végzett a GP2-ben. Idén öt viadalt nyert meg az F1 egyik legfontosabb „előszobájának” számító bajnokságban, első lett a pontversenyben, és a BMW-Sauber tesztjeit is segítette.

„Nagyon keményen dolgoztam az elmúlt években, hogy ismét lehetőséghez jussak. Hálás vagyok a Toyotának, hogy bízik bennem. Ismerem a csapatot a pályáról, így biztos vagyok abban, hogy előreléphetünk a közös munka eredményeként. Igaz, hogy 2004 óta nem versenyeztem a Formula-1-ben, de rengeteget teszteltem. Várakozásaim szerint rövid időn belül visszaszerzem a versenyrutint is” – szögezte le Timo Glock.

Jamasina Tadashi, a Toyota csapatfőnöke reméli, a német versenyző helytáll majd a Formula-1-ben:

„Rendkívüli harcosságát és gyorsaságát bizonyította a GP2-ben, őt tartjuk a megfelelő embernek erre a feladatra”.

Timo Glock honfitársa, Ralf Schumacher az idei szezon végén hagyta el a Toyotát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik