Lewis Hamiltont mégsem idézik be a kémügyben az olasz nyomozók

Vágólapra másolva!
2007.10.12. 16:07
A korábbi hírekkel ellentétben mégsem idézik be a modenai ügyészségre Lewis Hamiltont, a McLaren-Mercedes Formula–1-es csapat pilótáját, hogy tanúként kihallgassák a kémügyben. Ugyanakkor a wokingiak spanyol tesztpilótájának, Pedro de la Rosának a Brazil Nagydíj után várhatóan elküldi „meghívóját” Giuseppe Tibis, a nyomozás vezetője.
Lewis Hamilton (balra) szerint a McLaren minden szempontból jobb a Ferrarinál
Lewis Hamilton (balra) szerint a McLaren minden szempontból jobb a Ferrarinál
Lewis Hamilton (balra) szerint a McLaren minden szempontból jobb a Ferrarinál
Lewis Hamilton (balra) szerint a McLaren minden szempontból jobb a Ferrarinál

A Bild című német lap a McLaren szóvivőjét idézve azt írta, hogy Hamiltonnak nem kell semmilyen módon belekeverednie a kémügyként elhíresült botrányba.

Az olasz hatóságok első számú gyanúsítottja Nigel Stepney, a Ferrari korábbi vezető mérnöke, de elképzelhető, hogy csalás, sikkasztás és kémkedés miatt a McLaren-Mercedes vezetőit – közöttük Ron Dennist is – megvádolják majd.

Hamilton csapattársa, Fernando Alonso a hét elején majdnem kétórás kihallgatáson vett részt tanúként Modenában, a La Gazzetta dello Sport című vezető olasz sportnapilap ezután valószínűsítette, hogy a vb-éllovas brit versenyzőt is beidézik majd.

Hamiltonnal kapcsolatos további hír, hogy a világbajnok-aspiráns visszaszólt Luca di Montezemolónak a Ferrari elnökének is, miután a sportvezető azt mondta: ha a 22 éves újonc lesz a bajnok, akkor azt „a Ferrarinak köszönheti, mert az autójában sok minden van”, amit Maranellóban fejlesztettek ki.

Ezzel Montezemolo ismét a McLaren szemére vetette, hogy felhasználta a gyanú szerint Stepney által kicsempészett titkos információkat az MP4-22-es megépítésénél.

„Azért vezetem a világbajnoki pontversenyt, mert nekünk jobb autónk van, mint a Ferrarinak, és azért, mert az autók megbízhatósága szempontjából is jobbak vagyunk” – jelentette ki Hamilton Montezemolo vádjaira reagálva.

A jövő vasárnapi Brazil Nagydíjon elméletileg még három pilóta szerezheti meg a világbajnoki címet, közülük Kimi Räikkönen „fő szabályként” csak akkor, ha megnyeri a futamot, és Hamilton nem végez az első ötben, illetve ezzel párhuzamosan Alonso nem lesz második.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik