Végleges az FIA-büntetés, a McLaren-Mercedes nem fellebbez

Vágólapra másolva!
2007.09.21. 17:39
Pénteken véglegessé vált a Nemzetközi Automobil-szövetség által múlt csütörtökön kiszabott büntetés: a McLaren-Mercedes ugyanis elállt a fellebbezés lehetőségétől. Így a wokingi istálló idei pontszámai jogerősen „eltűntek” és a 100 millió dolláros bírság is érvényben marad. Ezzel az is eldőlt, hogy a Ferrari megnyerte a konstruktőrök idei sorozatát.
Ron Dennis maga mögött akarja hagyni a botrányt
Reuters
Ron Dennis maga mögött akarja hagyni a botrányt
Ron Dennis maga mögött akarja hagyni a botrányt
Reuters
Ron Dennis maga mögött akarja hagyni a botrányt

A McLaren 17 óráig tiltakozhatott volna a szankciókkal szemben.

„Itt az ideje, hogy végleg magunk mögött tudjuk ezt a nyugtalanító időszakot. A McLaren versenyeket és világbajnokságot akar nyerni” -. jelentette ki Ron Dennis csapatfőnök, majd hozzátette: - Szerencsések vagyunk, hogy megingathatatlan támogatást kapunk munkatársainktól, szponzorainktól és a Formula-1-es szurkolóktól. Valamennyien arra ösztönöznek bennünket, hogy csak és kizárólag az idei világbajnokság megnyerésére, az utolsó három futamra összpontosítsunk”.

A csapat hivatalos közleménye szerint a fellebbezés lehetőségének „elutasításával” a sportág érdekeit kívánták támogatni.

A wokingi istálló ugyan elismeri, hogy a sportág szabályaival ellentétes, hogy Mike Coughlan felfüggesztett főtervező titkos Ferrari-dokumentumokat birtokolt. Azt viszont továbbra is tagadja a McLaren, hogy a közel 800 oldalnyi iratot felhasználta volna bármelyik mérnök, így a csapat versenyzői a pályán nem jutottak jogosulatlan előnyhöz.
Az FIA ugyan nem is tudta bebizonyítani az adatok felhasználását, de már a titkos dokumentáció birtoklása is szabályellenes.

A McLaren egyébként kedden egy másik ügyben is elállt a fellebbezéstől. Abban az esetben a Magyar Nagydíjon történt események ügye zárult le. A Hungaroringen a csapat nem szerezhetett pontokat a gyártók világbajnokságában, és Fernando Alonsónak az első helyett a hatodik helyről kellett rajtolnia.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSAINK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik