Tárgyalnak, de nincs még döntés Ross Brawn 2008-as visszatéréséről

Vágólapra másolva!
2007.08.27. 10:13
A felek tárgyalnak, de továbbra sincs döntés arról, hogy Ross Brawn visszatér-e jövőre a Ferrari Formula-1-es csapatáról. A korábbi technikai igazgató idén szabadságát tölti, 2008-as szerepvállalása attól is függ, hogy a maranellói csapat általános vezetője, Jean Todt maradni kíván-e a száguldó cirkuszban.
A korábbi sikerduó: Ross Brwan és Jean Todt
www.autosport.com
A korábbi sikerduó: Ross Brwan és Jean Todt
A korábbi sikerduó: Ross Brwan és Jean Todt
www.autosport.com
A korábbi sikerduó: Ross Brwan és Jean Todt

Az autosport.com úgy tudja, hogy a 2006-os szezon végéig csapatfőnökként tevékenykedő, azóta feljebb lépő francia szakember még nem akarja „magára hagyni” az F-1-es istállót. Így pedig nem biztos, hogy Brawn elfoglalhatja Todt „elárvult” csapatfőnöki pozícióját.

„Még nem állok teljesen készen a visszavonulásra. Nagyon motivált vagyok, izgatottságom pedig ugyanolyan a futamok előtt, mint korábban. A sikeresek pedig ugyanolyan boldoggá tesznek, mint csapatfőnökként” – mondta a Ferrari vezérigazgatója, aki továbbra is rendszeres résztvevője a versenyeknek.

Jean Todt ezek után részletezte kijelentésének hátterét, jó példaként említette a száguldó cirkusz első számú vezetőjét, Bernie Ecclestone-t

„Remélem, hogy még néhány évig maradhatok a Formula-1-ben. Kérdezzék csak meg Bernie-t, változatlan a motiváltsága, pedig köztünk tizenöt év a különbség. Sajnálom, de még én sem akarom befejezni a munkámat, nem is gondolkodom ezen” – szögezte le Todt, majd visszatért a „Brawn-témára”: - Ami Rosst illeti, volt már több megbeszélésünk, és még újabb tárgyalások várhatóak. Egyelőre egyik fél sem kötelezte el magát a közös munka mellett. Tárgyalunk a lehetőségekről és véleményünkről. Lehet, hogy találunk közös pontokat, lehet, hogy nem”.

Jean Todt ezután azt is elmondta, hogy esetleges válás sem módosít a Ross Brawnhoz fűződő viszonyán.

„Mindig barátok leszünk, mindig tiszteljük majd egymást. Fantasztikus munkával segítette a Ferrarit, de sokat is kapott a csapattól. Az együttműködés mindkét fél számára hasznos volt”.

Az 52 éves Brawn tíz éven át dolgozott a Ferrarinál, ez idő alatt öt egyéni és hat konstruktőri vb-címet szerzett a Scuderia.

A FERRARI 2006-os ZÁRÓBULIJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik