Haug szerint lassan ellenőrizhetetlen lesz a felhajtás Hamilton körül

Vágólapra másolva!
2007.05.22. 12:49
Norbert Haug motorsport-igazgató szerint lassan ellenőrizhetetlenné válik a Lewis Hamiltont övező hatalmas felhajtás, s nem lenne reális, ha győzelmet várnának tőle az 58. Formula-1-es világbajnokság Monacói Nagydíján. A német szakember csak remélni tudja, hogy a McLaren-Mercedes brit reménysége hamarosan valóban első lesz valamelyik futamon, de nem szabad túlzott elvárásokat támasztani.
Lewis Hamilton tavaly megnyerte a GP2-es sorozat Monacói Nagydíját
Lewis Hamilton tavaly megnyerte a GP2-es sorozat Monacói Nagydíját
Lewis Hamilton tavaly megnyerte a GP2-es sorozat Monacói Nagydíját
Lewis Hamilton tavaly megnyerte a GP2-es sorozat Monacói Nagydíját

„Remélem, hogy a közeli jövőben győzelmet ünnepelhet, de nem helyes, ha a nagy esélyesek közé soroljuk Monacóban. Már az is kivételes eredmény, hogy sorozatban háromszor ért célba a második helyen” – mondta a Mercedes vezetője az autosport.com-nak.

A világbajnoki pontversenyt vezető Lewis Hamilton most már naponta jelennek meg nyilatkozatok és vélemények, s vannak, akik azt sem tartják kizártnak, hogy az év végén az összetett verseny győzteseként ünnepelhetjük.

„Lassan nem tudjuk már kordában tartani a személyét övező felhajtást, pedig nem lenne reális, ha gyorsan várnánk tőle túl sokat. Bármi is lesz Monacóban, mi támogatni fogjuk. Ezen a pályán már több fantasztikus versenyt futott a múltban, igazi utcai versenyző. Imádja az ehhez hasonló pályákat. De most már túl nagy figyelem övezi” – jelentette ki Norbert Haug.

Lewis Hamilton nem tagadja, kiemelkedő sikert vár magától a Monacói Nagydíj, de tudja, hatalmas harc várható a vasárnapi futamon.

„Számos nagyszerű autó van a mezőnyben, a miénk is közéjük tartozik. A Ferrari azonban most még picit gyorsabb, de remélem, hogy nyomást tudunk gyakorolni ellenfelünkre. Az elmúlt években a mi csapatunk sikeresebb volt Monacóban, a Ferrarinak pedig nem ment igazán. De legalább nyolc-tíz esélyes a győzelemre” – mondta a brit versenyző.

Lewis Hamilton szerint a Ferrari és a McLaren mellett a Red Bull, a Williams és a BMW-Sauber is befuthat a végén.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik