Négy év után ismét az Európa-liga döntőjében a Sevilla!

H. T.H. T.
Vágólapra másolva!
2020.08.16. 20:50
null
Luuk de Jong gólja Európa-liga-döntőt ért (Fotó: AFP)
A labdarúgó Európa-liga elődöntőjében a Sevilla 2–1-re legyőzte Kölnben a Manchester Unitedet, ezzel bejutott a sorozat jelenlegi kiírásánk fináléjába.

A két csapat a harmadik európai kupamérkőzését játszotta, legutóbb s legelőször a 2017–2018-as idéyben a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében találkoztak, akkor a spanyolok örülhettek a két meccs végén. A „vörös ördögök” is jó szájízzel várhatták a találkozót, ugyanis utóbbi négy alkalommal, amikor a csapat elődöntőbe jutott a BL-ben vagy az El-ben, akkor végül a fináléban is érdekelt volt.

Bruno Fernandes viszonylag hamar meg is szerezte a vezetést az angoloknak. Marcus Rashfordot buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest a portugál védhetetlenül a jobb felsőbe bombázta, 0–1.

Amióta Fernandes februárban debütált az MU-ban, csak Robert Lewandowski (28 gól) és Lionel Messi (27 gól) szerzett nála több gólt a topligákban: a manchesteriek játékosa 20 találattal zárta az idényt.

A Sevilla egyenlítéséig a 26. percig kellett várni, ekkor Suso egalizált. Az andalúzok a felezővonaltól két passzal kerültek a United védelme mögé, s a 26 éves támadó könyörtelenül kihasználta a lehetőséget, 1–1.

Az első félidőben a Sevillánál volt többet a labda, ám helyzete a Manchester Unitednek volt több.

A második játékrész elején rohamot indítottak Ole Gunnar Solskjaer tanítványai. Hiába azonban a sok helyzet, újabb gólt nem tudtak szerezni Paul Pogbáék, sőt, Luuk de Jong révén a 78. percben már a Sevillánál volt az előny. Az MU védői ismét elaludtak egy beadásnál, s a holland támadó nem hibázott, 2–1.

A 29 éves csatár utóbbi 12 meccsén most először talált be, gólja Európa-liga-döntőt ért!

Az ötszörös győztes (három El, két UEFA-kupa) Sevilla ellenfele az Internazionale–Sahtar Doneck mérkőzés (hétfő 21.00 – élőben az NSO-n!) győztese lesz a pénteki, kölni döntőben.

EURÓPA-LIGA
ELŐDÖNTŐ
Sevilla–Manchester United 2–1 (Suso 26., L. De Jong 78., ill. Bruno Fernandes 9. – 11-esből)

A MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSE IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik