El: Őszinte leszek, nem szerettem volna a Partizant – M. Nikolics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.04. 21:08
Mint ismert, a Bordeaux-t búcsúztató Videoton Marko Nikolics vezetőedző korábbi klubjával, a Partizan Beograddal csap össze a labdarúgó Európa-liga csoportkörébe jutásért. A szerb tréner elárulta, nem igazán akart összekerülni a szerb bajnokkal, hiszen szép és sikeres időszakot töltött a belgrádi alakulat élén, ezért nehéz lesz a vendégkispadra leülnie.

„Tudom, hogy Székesfehérváron és Magyarországon most mindenki örül, hogy továbbjutottunk a Bordeuax ellen, ez így van rendjén, de ne felejtsük el, hogy mielőtt a Partizan ellen pályára lépünk, még vár ránk a Mezőkövesd és a Debrecen elleni bajnoki is, amelyek szintén nagyon fontosak. Nem csak nekem lesz különleges párharc ez, hanem Radoje Szmiljanicsnak és Goran Basaricsnak szintén, hisz velük már a Partizannál is együtt dolgoztunk, valamint két játékosunknak, Danko Lazovicsnak és Marko Scsepovicsnak is, akik a Partizanban nevelkedtek. Mindannyian szeretjük ezt a klubot, a szurkolóik pedig minket” – idézi Marko Nikolicsot a vidi.hu.

„Őszinte leszek: nem igazán szerettem volna a Partizan ellen meccselni, vegyes érzéseim vannak, mivel nem titok, hogy nagyon szép időszakot töltöttem el a csapat kispadján, szép sikerekkel, és a szurkolókkal is remek a kapcsolatom, ám így hozta a sorsolást az élet – a közös sikerek után nem lesz könnyű a vendégkispadra leülni, de legalább nekem nem kell pályára lépnem. Az biztos, hogy két egészen érdekes mérkőzést láthatnak majd a nézők, nagy lehetőség előtt állunk, szeretnénk ott lenni a csoportkörben, hiszen ez az álmunk! Ötven-ötven százalék esélyt adok a feleknek a továbbjutásra, mindkét gárda képes minőségi futballt bemutatni. Magunktól ugyanolyan stabil és okos játékot várok, mint a Bordeaux ellen, amikor főleg a visszavágó sikerült nagyon jól. Olvastam, amit Roli nyilatkozott a sorsolás után, egyet is értek vele: ha olyan teljesítményt tudunk nyújtani, mint a franciákkal szemben, akkor van esélyünk a továbbjutásra” – fogalmazott a szerb tréner.

EURÓPA-LIGA, 2017–2018
PLAYOFFKÖR
Partizan Beograd (szerb)–Videoton FC (magyar)
Everton (angol)–Hajduk Split (horvát)
Legia Warszawa (lengyel)–Sheriff Tiraspol (moldovai)
Marítimo (portugál)–Dinamo Kijev (ukrán)
NK Osijek (horvát)–Austria Wien (osztrák)
Skendija (macedón)–AC Milan (olasz)
Ajax (holland)–Rosenborg (norvég)
Panathinaikosz (görög)–Athletic Bilbao (spanyol)
Crvena zvezda (szerb)–FK Krasznodar (orosz)
Hafnarfjördur (izlandi)–Sporting Braga (portugál)
FC Bruges (belga)–AEK Athén (görög)
Apollon Limassol (ciprusi)–Midtjylland (dán)
Viitorul (román)–Red Bull Salzburg (osztrák)
Vardar Szkopje (macedón)–Fenerbahce (török)
Domzale (szlovén)–Marseille (francia)
Rheindorf Altach (osztrák)–Maccabi Tel-Aviv (izraeli)
Utrecht (holland)–Zenit (orosz)
BATE Boriszov (fehérorosz)–Olekszandrija (ukrán)
Dinamo Zagreb (horvát)–Skënderbeu (albán)
Viktoria Plzen (cseh)–AEK Larnaca (ciprusi)
Ludogorec (bolgár)–Suduva (litván)
PAOK (görög)–Östersund (svéd)

A párharcok első mérkőzéseit augusztus 17-én, a visszavágókat 24-én játsszák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik