El: a Sporting a Benfica ellen készül, Sousa az álmok valóra váltására

Vágólapra másolva!
2012.12.06. 08:42
A mai Sporting–Videoton Európa-liga mérkőzés előtt a lisszaboniak vezetőedzője, Franky Vercauteren is elismerte, miután a továbbjutásra már nincs esélyük, számukra csütörtökinél sokkal fontosabb a jövő hétfői, Benfica elleni mérkőzés. A fehérváriakat irányító Paulo Sousa ugyanakkor arról beszélt, azért utaztak Lisszabonba, hogy valóra váltsák álmukat, ami a továbbjutást jelentené.

„A klub történetének egyik legfontosabb mérkőzése lesz a Sporting elleni lisszaboni találkozó. A játékosok felkészülten várják a sorsdöntő fontosságú meccset. Saját magunkkal kell foglalkoznunk, nem az ellenféllel. Nagy álmunk, hogy kiharcoljuk a továbbjutást, ezért mindent meg kell tennünk holnap este, de persze a realitásról sem szabad megfeledkeznünk" – idézte a vidi.hu a Sporting elleni mérkőzést megelőző tegnap esti sajtótájékoztatót követően Paulo Sousát, a Videoton vezetőedzőjét. vidi.hu a Sporting elleni mérkőzést megelőző tegnap esti sajtótájékoztatót követően Paulo Sousát, a Videoton vezetőedzőjét.

„Elismerjük a Sporting értékeit, mind egyénileg, mind csapatszinten. Az új edző érkeztével, új impulzusok érték a Sportingot, a játékosok, akik holnap pályára lépnek, biztos, hogy bizonyítani szeretnének az edzőjüknek és a szurkolóknak is, így nem feltétlenül lesz előny, hogy az eddig kevesebb lehetőséget kapó labdarúgók is szóhoz jutnak. Azonban ismétlem, mi csak saját magunkkal foglalkozunk. A célunk az, hogy hasonlóan jó eredményt érjünk el, mint a székesfehérvári mérkőzésen. A játékosok rengeteget dolgoztak, megérdemlik azt, hogy sikerrel zárják ezt az évet, remélem így is lesz" – tette hozzá a szakember.

A Sporting belga vezetőedzője, Franky Vercauteren sajtótájékoztatóján már az újságírók is többnyire a Benfica elleni jövő heti lisszaboni bajnoki rangadóval foglalkoztak, és a szakember el is ismerte, az meccs sokkal fontosabb számukra.

„Minden mérkőzés fontos számunkra, és minden találkozóra úgy készülünk, hogy nyerni szeretnénk. Csütörtökön este néhány olyan játékos is lehetőséget kap a bizonyításra, akik eddig az Európa Ligában kevesebb alkalommal léptek pályára. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy félvállról vesszük a meccset, hiszen profik vagyunk, mindig a győzelemért kell harcolnunk, és a szurkolók is ezt várják el tőlünk. Azonban a következő két mérkőzésen teljesen mások lesznek a céljaink, számunkra most sokkal fontosabb lesz a Benfica elleni rangadó. Ezért arra is nagyon oda kell figyelnünk, hogy senki ne sérüljön meg a holnap esti találkozón" – nyilatkozta Vercauteren szerdán a vidi.hu-nak.

A Sporting–Videoton mérkőzés 21.05 órakor kezdődik. A fehérváriak akkor jutnak tovább, ha győznek, a Basel pedig kikap Genkben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik